Hlavní navigace

Administrační blog - Témata označená nálepkou linux

  • Křepelkův syndrom

    Znáte to, celý den pracujete na problému a řešení ne a ne přijít. Při mé síťařské činnosti se s tím setkávám pomalu každou chvíli co něco měníme. Támhle se to nastaví přesně jako v pěti předchozích případech, ale ono to nejede. Poprvé jsem se s tímto jevem setkal u kámoše. Přes jeho půdu vede páteřní spoj mezi městem a přilehlou vesnicí. Tenkrát jsme řešili odpojování Mikrotiku od APčka, které je na linuxu rozběháno přes hostapd…
    3. 2. 2009 14:14 (aktualizováno)
  • Ziproxy

    Okolnosti tomu chtěly, že jsem si pořídil mobilní internet. Používám už dlouhá léta Vodafone (předtím Oskar) , a tak jsem se kouknul na jejich nabídku a vybral si. Za 650kč s DPH měsíčně mám EDGE s FUPkem 3GB (pro mě momentálně absolutně dostačující limit). Rychlost se pohybuje kolem 120kbps a pingy kolem 200–400ms. Blbý je, že doma je rychlost menší než kdekoli jinde :)
    18. 7. 2008 10:07 (aktualizováno)
  • Těžký život síťaře

    Je tomu pár měsíců co jsem se přidal do občanského sdružení Třešňovecnet, kde sháněli někoho kdo jim nahodí linuxový router. Krom toho jsem navrhnul i pár nových vylepšení a výměnu HW a to se více či méně povedlo. Krom toho že tu trochu bojuju za OSPF a za umístění wifi karet v hlavním routeru tak je docela klid. Bohužel… přišla bouřka.
    30. 6. 2008 21:47