Hlavní navigace

Názor ke článku Duchovné okienko časť III. - Linux ako desktop? od Nano - Trochu nahodnych myslenek: Kdyz clovek chce aby neco fungovalo,...

  • 2. 12. 2008 17:01

    Nano (neregistrovaný)

    Trochu nahodnych myslenek:
    Kdyz clovek chce aby neco fungovalo, musi si to udelat sam.
    Driv jsem mel Windows XP - rozhodne ne ten hroznej default z originalniho CD kterej startoval minutu a pul. Mel jsem je otuneny - start pekne 15 vterin (nepocitam bios). Zadny hrabani na disk po startu. Programy ve virtualu (Altiris SVS). Moje vlastni plocha udelana pres Active Desktop.

    Vista nema Active Desktop, takze ted mam Archa a po trose nastavovani jede vsechno. Mam teda problemy s hardwarem, ale ty jsou takoveho charakteru, ze nezalezi na OS - pada cokoliv narocnejsiho na 3D akcelerator.

    Videa - prvni co zkousim je smplayer. Pokud ten nechce prehravat tak otviram VLC. Totem je divnej. Na Ubuntu je to jedna z veci ktery leti ze systemu. Je toho vic - treba vsecky ty divny prehravace na hudbu, humus s nazvem pulseaudio a jine 'odpadky'. Ja pouzivam alsa+mpd+sonata a na tuhle kombinaci nedam dopustit :)

    Koduju ve vsem moznym (od PHP pres C++ az po ARM assembler), mam IM klienta, fotim a upravuju fotky, obcas neco pisu bud v LaTeXu nebo Abiwordu, poustim si muziku a filmy, taham torrenty, pod- a vid-casty, koukam na videa ve VLC a Miro(doporucuju pokud neznate <3 Google tech talks), RSSka me to taky stahuje a na e-mail mam nejnovejsi verzi KMailu :). To vsechno v KDE 4.1.80. Celkove bych to hodnotil na 60% kvuli rozbite zakladni desce a tomu ze drivery od ATI jsou smejd (opet nezavisle na systemu).

    Jinak to 'Stable' prekladam jako 'zatuchle' :D