Hlavní navigace

XML Prague: letošní přednášky II

31. 5. 2007 23:56 (aktualizováno) Petr Cimprich

XML Prague 2007 banner, 140x60

Kdo další bude mluvit na XML Prague 2007? Trojici, kterou už jsem představil, doplní dalších sedm řečníků ze šesti evropských zemí. Těchto sedm se při práci s XML rozhodně nenudí. Přesvědčte se, proč stojí za to být 16. a 17. června v budově MFF UK na Malostranském náměstí.

Francouz Mohamed Zergaoui figuruje ve většině pracovních skupin, zabývajících se XML, do kterých jsem měl příležitost nahlédnout. Nevím, jak to všechno stíhá, ale jsem rád, že si najde čas zajet do Prahy a promluvit o současnosti a vyhlídkách streamového zpracování XML.

Oleg Paraschenko je známý hlavně svými experimenty s navigací po filesystému pomocí jazyka XPath. Na konferenci ukáže jak snadno implementovat XPath nad libovolnou stromovou strukturou.

Štěpán Bechynský z Microsoftu bude hovořit o rozhraní XLinq – novém API pro snadné programováni s XML. V další přednášce Štěpán představí formát Open XML, o kterém se v poslední době hodně mluví.

Lars Oppermann z německého Sunu je povolaný doplnit jiný úhel pohledu na kancelářské formáty XML. Popíše strukturu dokumentů OpenDocument a předvede, jak s nimi pracovat pomocí standardních nástrojů určených ke zpracování XML.

Geert Bormans ukáže, jak lze pomocí XML Pipelines a systému správy verzí jednotlivých komponent, vytvořit komplexní a robustní řešení pro zpracování XML, které se může řízeně vyvíjet v čase.

Bryan Rasmussen popíše obecnou architekturu pro transformace velkého objemu vstupních a výstupních dokumentů XML, s využitím XSLT a XML Pipelines.

Eric van der Vlist mi zůstal na konec, přestože letošní konferenci bude zahajovat. Eric, který nám letos pomáhal s výběrem témat i řečníků, všem vysvětlí, že pokud se při zpracování XML nebaví, něco není v pořádku. A myslí to vážně.

Sdílet