Hlavní navigace

XSL WG v Praze

22. 4. 2008 11:20 (aktualizováno) Petr Cimprich

Od úterka do čtvrtka probíhá na pražské VŠE první letošní jednání pracovní skupiny XSL konsorcia W3C. Místo toho, abych si udělal výlet někam do příjemnějšího počasí, ukončil jsem dovolenou na horách a vrátil se do studené Prahy. Jediná výhoda je, že aspoň nemusím bydlet někde v hotelu.

Na programu je celkem zásadní rozhodování o tom, kam by mělo XSLT směřovat po verzi 2.0. Jak by se mělo postavit k požadavkům, jako je streaming, paralelní zpracování nebo pipelining na úrovni stylesheetu. Mluvit o další verzi XSLT by zatím bylo předčasné, spíš jde o základní analýzu požadavků a návrh možností. Nejdál je pokročeno ve streamingu, kde se už skoro rok zabýváme shromažďováním a vyhodnocováním úloh na hranici možností XSLT 2.0. Pražský míting by měl vyjasnit, jaké by mohly být další kroky i jaká bude vůle k jejich naplnění.

Dodatečně přidávám odkaz na skupinové foto účastníků.

Sdílet

  • 20. 2. 2008 13:15

    Rejpal (neregistrovaný)

    Bezva počin! :-) Třeba se jednou dočkám toho, že se z XSLT stane normální rozšiřitelný deklarativní jazyk vyššího řádu, kód v něm se scvrkne na zaslouženou polovinu a kolega nebude muset psát čtvrtku operací v Pythonu zahákovaném do XSLT přes lxml. ;-)

    No ale vážně, hlavně, aby byly *nějaké* ty XSLT 2.0 transformátory. :-/ Přijde mi, že v téhle oblasti se Standard ABC verze n rozšíří v okamžiku, kdy je pořádně hotová specifikace Standardu ABC verze n+1. ;/ (I když vzhledem k obsahu daných specifikací bych nechtěl být v kůži autorů těch implementací...) A co přesně mají znamenat ty odporné termity? Dělá to na mě dojem, že to jsou věci, které jinde fungují pod víceméně normálními názvy a tady jsou jen zahaleny do názvů znalých jen zasvěceným.

  • 12. 4. 2008 8:53

    laibach (neregistrovaný)

    XSLT je zmatené a pomalé