Hlavní navigace

Názor ke článku Půlampérový mýtus o USB od Rhinox - Maximalni proud jednoho usb2-rozhrani 500mA neni mytus, nybrz...

  • 9. 2. 2013 20:15

    Rhinox (neregistrovaný)

    Maximalni proud jednoho usb2-rozhrani 500mA neni mytus, nybrz specifikace (coz se da lehce najit na usb.org). Ze na to vyrobce desky dlabe, to je jina vec, ovsem spolehat se na to neda. Nektere desky maji proud v usb konektoru opravdu omezenej, a vic nez nakejch 550mA jednoduse nedostanes. Aby ses pak potom ty nedivil, ze ti neco nefunguje jen proto, ze zrovna vyrobce tve zakladni desky dodrzuje specifikaci.

    Zrovna nedavno sem resil takovej problem, kdy 2.5" externi disk u me bezel bez pridavneho napajeni, a u kolegu ne. Potiz byla v tom, ze i kdyz dle datasheetu pro provoz mu stacilo 2.5W (5V/0.5A), pri startu a nabehu do otacek mel proudovej odber az 1A. No a ta konkretni deska (nakej asus nebo abit) dala do usb2 nejvic 0.6A, a pak se napeti na portu jednoduse vyplo...

    Tedy ten tvuj druhej mytus bych opravil na "Maximální proud jednoho USB2 portu je VZDYCKY 500 mA". Pak by to byl opravdu mytus, protoze vetsinou da usb2-port vic. Jenze jestli da jenom tech 500mA, neni to chyba, nybrz spravne dodrzovani specifikace.