Hlavní navigace

Názor ke článku Tak nám Facebook zabije ICQ? od Tinker - Ksichtník používám jen díky komunikaci přes XMPP, jinak...

  • 14. 2. 2010 18:13

    Tinker (neregistrovaný)

    Ksichtník používám jen díky komunikaci přes XMPP, jinak pro mě nemá smysl. Vadí mi ale webchat - nejde snad nijak vypnout a když dám logout, tak mi ksichtník vyplivne i v Pidginu...tak v Pidginu znova připojim a naskočí i ten webovej :( Vadí mi tam jen z jednoho důvodu - po tak 2 zprávách mi zamrzne FF. Ale snad to GreaseMonkey nějak vyřeší :)

    Možná někdo namítne proč mi vadí webchat, když mám Pidgin...nojo, ale tak když potřebuju napsat někomu, koho nemám v contact listu, tak ho musim najít...než ho najdu, tak mi někdo napíše...a mě to zase spadne :(

    --
    Jinak můj názor je, že ksichtník je jako mor a tak na něj brzo přejde kupa lidí. Pak už stačí na ně jen mediálně zatlačit, že je lepší použít XMPP klient než webchat, zmínit výhody (mimochodem když mám Pidgin v Debianu, nevíte co mám doporučit kámošovi na widlích, když chceme používat webkameru? - widláckej Pidgin to neumí) jako videohovory, posílání souborů,....(kdoví co ještě, možností je hromada) a uživatelé ksichtníku jako ovce rádi opustí ICQ a přejdou na XMPP ksichtník. Někteří pomalu, někteří rychle,...ale myslim že se nechají strhnout davem. Pak ale můžeme všichni očekávat flamewar o tom, který XMPP klient je ,,nejlepší'' (vždycky se najde někdo, kdo bude prosazovat ten, co používá on sám).

    Myslim že by to mohla být příležitost pro Jabbim klienta - moh by si získat hodně uživatelů a to skoro bez práce :) Myslim že přes XMPP u něj jde snad i pár her, takže má proti konkurenci o lákadlo víc ;)