Hlavní navigace

Názor ke článku Pepa Vojtek: Podvodník nebo oběť? od Franta - [29] a [31] pohybuji se na internetu a...

  • 15. 5. 2012 22:11

    Franta (neregistrovaný)

    [29] a [31] pohybuji se na internetu a v diskuzích už drahnou dobu, pamatují ještě Gopher, BBS a dobu před WWW. A jsem zvyklý v diskuzích tykat. Beru to jako slušnost. Ne jako aroganci. Pokud se tě [24] dotkla, tak mně to rozhodně mrzí. Někdy může být omylem stručnost zaměněna za arogantní tón.

    Co jsem svou [24] chtěl říci je to, že mi přijde nenormální hledat analogie pro situace, kdy někdo vytvoří něco, po čem je poptávka a očekává se že ten, kdo si výsledky práce užívá za to i platí. To mi přijde přirozené.

    Proto jsem naopak od tebe chtěl slyšet nějakou vhodnou analogii z běžného života, popisující situaci, kdy je normální a dlouhodobě udržitelné NEPLATIT za to, co druzí vytvářejí. Až uvidíme nějaké vhodné příklady, pojďme se dále bavit o tom, jestli je to aplikovatelné na ty situace, o kterých píšeš.

    A to, že se ti daná služba či zboží zdá drahé a proto za něj nechceš platit, se nepočítá.

    Já bych také třeba měl rád hezkou velkou vilu někde v Praze na Hřebenkách a nebo rekreační chalupu ve Špindlu. Přijdou mi ale nehorázně předražené. Mám se sebrat a jednu, která se mi líbí, si prostě obsadit? To asi ne. To bych narazil.