Hlavní navigace

Názor ke článku Jak se vám libí Škoda Fabia II? od František Koudelka - [60] Co malého nabízí audi a BMW ?...

  • 3. 1. 2010 22:04

    František Koudelka (neregistrovaný)

    [60] Co malého nabízí audi a BMW ? Audi nabízí A2 srovnatelnou s Fabií snad podle motorizace, ale ne ceny a design nemusí každému vyhovovat. BMW nabízí řadu 1 a je cenově taky někde jinde. Japonci jsou cenově taky poněkud dražší než Fabia.
    Není důležitá cena auta (jasně, Kia, Renault nebo Dacia jsou levnější) ale i cena náhradních dílů. Takové čelní sklo stojí na Fabii nebo octavii kolem 3 až 3,5 tisíce, kdežto na Ceeda kolem 9 - srovnatelně jako na Porsche Cayene.

    Výkonnostní rezerva je fajn věc, ale otázkou je, jestli chceš vozit 3litrový V6 a živit jej jen proto, že jednou za čas potřebuješ předjíždět. Jestli to nebude spíš tím, že silnice tady nejsou ve vyhovujícím stavu a vládne na nich zákon džungle. Další věc je, že v autošklách se učí ploužení se 35 kmph v obci a 65 kmph mimo obec, místo zvládání auta ve vyšší rychlosti, ve smyku a předjíždění atd...
    Je bohužel fakt, že pokud začneš předjíždět Slovenský/Pol­ský/Maďarský kamion a on bez ohledu na to kdo je vedle něj začne také předjíždět, tak máš dvě možnosti, buď se to pokusit ubrzdit a nebo co nejrychleji předjet.