Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Zamyšlení nad podivnými praktikami M$.

  • 12. 3. 2007 21:59

    Marp (neregistrovaný)

    [69] Yeti, všiml jsem si, že narážíte na lin. komunitu, resp. lin. fundamentalisty. Ano, pár takových frakcí, řečeno slovníkem politiků ap. v celosvětové linuxové komunitě je. Ano, kazí tím jméno... Ale takoví fundamentalisté a sektáři jsou i u Windows (mě stačilo pár sqělých videí s Ballmerem a připadalo mi to jako sjezd Svědků Jehovových nebo prezentace SkyLine...).
    Tady se bavíme o svobodě výběru a nemyslím si, že holý notebook je jiný než notebook s předinstalovaným OS. Takový notebook musí jít do prodeje precizně vyzkoušený a jestli na tom běží ten či onen OS nemá vliv na reklamaci vadného HW - prostě vadný HW se projeví jak ve Windows, tak v Linuxu.
    Nechápete, že má někdo notebook svých snů a divíte se, proč zrovna Sony Vaio...Aha, už si vzpomínám, jediná firma, která vyrábí notebooky je podle Vás IBM. No, není jediná, že... Tohle mi připadá právě windowsácky fundamentalistické. Třeba Toshiba a Compaq byli prvními výrobci normálních notebooků - to jen tak mimochodem... A třeba Sony vyrábí notebooky hoooodně precizně. Nic proti IBM, resp. Lenovo (nyní), je to kvalita, ale nejsou jediní. Trošku se právě v ntb vyznám a troufám si tvrdit, že kvalitní výrobci notebooků jsou třeba HP, Dell i Vámi opovrhovaný Fujitsu-Siemens. Ale tenhle blog není o noteboocích ani o hardware - je o operačním systému Ubuntu. taky tahle diskuze pod článkem není a priori o noteboocích, ale je to úvaha, ke které mě přivedl můj kamarád - mimochodem zarytý windowsák, kterého rozčililo, že fa Ac...r nedodává k notebookům OS na samostatném médiu jako pár dalších velkých výrobců (HP, FSC, Dell ap.).
    V každém případě má And35rew logické argumenty, které nejste schopen vyvrátit a kroutíte se jako had - toť můj osobní názor.
    Každý OS má své pro a proti, ale Linux nebyl, není a nebude nikdy Windows a ani se o to nesnaží. Linux je samostatný OS a není náhražkou za Windows - je jejím vážným konkurentem a toho se MS oprávněně bojí.