Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Testovanie distribúcií, profesionalita alebo amatérstvo..

  • 28. 8. 2008 2:27

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    [37] Za ukážku komunity... nadosmrti zavřeno ;). Pokud jsem si všiml, tak o open source čtenáři root.cz již léta (dost nepsrávně) tvrdí, že je psán neplacenými dobrovolníky. Takovým lidem se říká amatéři.

    Kdybyste kamsi na MSDN napsal, co píšete, tak bych si říkal, že píšete naprosté nesmysly. Windows mají totiž ve většině věcí výrazně lepší návrh i implementaci, než unixy (a Linux je popelkou mezi unixy). Totéž u nedodělků a prohřešků proti ergonomii; možná máte představu, kolik času a úsilí tráví MS návrhem a testováním interface. Rozhodně by ale nebylo dotčeno mé ego. Já nejsem Windows, a když o Windows tvrdíte nesmysly, vypovídá to o vaší neznalosti. Když Windows oprávněně zkritizujete, klidně připojím svůj hlas. Když sevám nebude líbit nějaký koncept, který se líbí mě, klidně o tom s vámi budu diskutovat. Navíc ve svém příkladu píšete o Windows, kdežto já psal obecně o SW, který píšou amatéři (

    A proto se ptám: proč kritiku nějakého produktu nebo konceptu považujete za útok na svou osobu? Vypovídá to o tom, kdo kritizuje, nebo o tom, kdo kritiku zcela zcestně vztahuje ke své osobě? Možná by vám pomohlo si udělat takový papírek-helpáček, a na něj si napsat "SW není náboženství".

    Když jsme u toho, zkuste si představit oblíbenou (a často zavádějící) paralelu s auty. "Samozřejmě když vozyvyrábí amatéři v garáži, nelze počítat s tím, že budou dobře použitelné. Takové vozy se hemží špatnými návrhy, mizerným provedením, nedodělky, závažnými prohřešky proti ergonomii atd. Nicméně cílové skupině uživatelů je to celkem jedno. Například absenci prvků aktivní bezpečnosti považují za součást stylu. Pro cílovou skupinu opravdu není moc potřeba moc designu, testování a quality assurance; oni jsou na problémy zvyklí, a je patlání se v nich je jejich životním stylem." No a teď si představte, že to jako majitel v garáži sestaveného vozu budete brát jako osobní útok a trolling. Úsměvné, že? Co by bylo skutečně na místě? Třeba říci "Ano, to je pravda, komfort a mnohdy i kvalita trpí, ale hodnota v garáži postaveného vozu je úplně jinde. Ta zkušenost, ten pocit postavit auto vlastníma rukama, bla bla bla, to mi sterilní vůz z továrny prostě nedá." Jenže lidé používající auta stavěná v garáži netvrdí, že ta auta už příští rok nahradí běžné tovární vozy, a auta pro ně zřejmě nejsou náboženstvím, ale koníčkem.