Hlavní navigace

Názor ke článku Testovanie distribúcií, profesionalita alebo amatérstvo. od Inkvizitor - [62] 1,2. Neprovozoval, ten počítač byl čistý jako...

  • 31. 8. 2008 8:00

    Inkvizitor (neregistrovaný)

    [62] 1,2. Neprovozoval, ten počítač byl čistý jako lilie. Kromě toho, live distro asi těžko bude zapisovat svévolně do tabulky oddílů. Jestli je v BIOSu nastavená podobná volba, to v současné době nemohu říci. Ta hláška říkala něco o tom, že nelze použít vytvořený oddíl. Situace: Dva disky, první z nich 500 GB, prázdná tabulka oddílů. Dám v instalátoru Windows vytvořit oddíl o velikosti 100 GB, ukáže se nové rozdělení, kde ten oddíl je, vyberu jej pro instalaci, chybová hláška, že ho nemůže použít (nebo je neplatný, už přesně nevím a simulovat to nebudu).
    3. Takže "ostatní systémy" používají k přístupu k HW volání rutin BIOSu? To by pro mě bylo velké překvapení, protože jsem se domníval, že na to BIOS není stavěný a že se tento přístup ani ve 32 bitových OS nepoužívá. Především by to ale znamenalo, že pokud přenesu disk z jednoho počítače na jiný (s BIOSem, který si geometrii disku vymyslí jinak), nemám přinejmenším zaručeno, že z daného disku spustím systém. Pokud by "ostatní systémy" přístup přes BIOS používaly konzistentně, tak z něj nic už ani nepřečtu.
    4. Tak to ano, to je v klidu.