Hlavní navigace

Názor ke článku Archlinux - koľko ľudí ho používa, aké sú skúsenosti? od Harvie - [1]: Mas pravdu, kdo je linej (nebo spis...

  • 11. 6. 2009 1:25

    Harvie (neregistrovaný)

    [1]: Mas pravdu, kdo je linej (nebo spis nema zajem) at pouziva Ubuntu, otazka jestli pak ma vubec smysl pouzivat Linux a neprejit na nejaky system, ktery se da do dvou hodin opravit kompletni reinstalaci, nebo odvezenim do servisu.

    [12]: Samozrejme, ze se ve VirtualBoxu da prepnout do jine konzoly, staci si poradne prohlidnout menu nebo aspon napovedu

    [15]: Se SUSE nemam zadny zkusenosti, ale taky ma pomerne dobry reference. Akorat na Arch se mi libi, ze je velmi pristupny komunite (ve srovnani treba s Debianem a dalsimy "monopolnimy distry")

    Jinak Archu je myslim dost podobny Gentoo, tam se mi ale nelibi, ze je nutny furt vsechno kompilovat, i kdyz to v zaveru asi funguje cely lip, rychlejc a vic podle predstav uzivatele. Na druhou stranu jsem si stahnul instalacku Gentoo a vsechno mi pripadalo neprehledny, nemotorny a vubec sem nevedel ze ktery strany to zacit. Taky kompilovat vsechno ve virtualboxu neni dobrej napad. Pokud ale nekdo ma treba ucebnu s 15ti kompama, tak to muze kompilovat disribuovane pomerne rychle. Jak je na tom s pouzitelnosti nainstalovany system jsem nemel moznost ani cas vyzkouset.