Hlavní navigace

Názor ke článku Proč se "krade" hudba přes internet??? od zdenek - [14] Nejsem moralista. Sám mám dost stažené hudby,...

  • 25. 3. 2007 20:19

    zdenek (neregistrovaný)

    [14] Nejsem moralista. Sám mám dost stažené hudby, protože to de iure legální je ale de facto tím těkoho o zisk připravuju. Jenomže nemám potřebu se tím chlubit.
    Mě se na tvém postoji nelíbí, že by to měl být kdokoliv jiný než umělec, kdo by určoval, co jsou "spravedlivě" vydělané peníze. Jeden takový režim možná pamatuješ. Já si můžu myslet, že to, co vydavatelství prodává za 600 Kč, je předražené a dotyčná společnost si na tom namastí kapsu. Nicméně respektuju, že cenu si stanovuje prodejce, nikoliv kupující. Já taky neřeknu, že pokud prodejce luxusních fár ten mercedes nezlevní, tak si ho raději ukradnu, protože není spravedlivé, aby si na tom ten prodejce tolik nahráb.
    Pokud jsou umělci (a věřím, že leckdy velmi kvalitní), kteří rádi nabízejí svou hudbu zadarmo nebo za pakatel, nechť to dělají. Jsem hrozně rád, že si mohou vybrat a že tuto jejich svobodnou volbu okolí respektuje. Stejně tak bych byl rád, kdyby okolí repektovalo ty umělce, kteří se vydají jinou (komerční) cestou.