Hlavní navigace

Názor ke článku Microsoft a pokuta? Ale ovšem od Miloslav Ponkrác - [31] Upřímně řečeno se antivirovým, ani bezpečnostním firmám...

  • 21. 9. 2007 0:04

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    [31] Upřímně řečeno se antivirovým, ani bezpečnostním firmám nedivím, chtějí totiž nemožné. Když to hodně zjednoduším, princip antiviru v podstatě znamená dost brutálním a nedovoleným způsobem napíchnout systém, aby byla antivirová ochrana účinná. Není potom divu, že leckterý antivirus dost znestabilňuje systém. Ne vše je v systému děláno a připraveno na to, aby to bylo možné kontrolovat tokem přes nějaký třetí program - antivirus. Proto třeba já osobně antivirus nepoužívám.

    Pak je jasné, že si v podstatě antivirové a bezpečnostní firmy stěžují, že jim Microsoft nedodává dokumentaci pro realizaci jejich prasečin a postupů, pro které systém kolikrát ani nebyl konstruován.

    Jinak Microsoft má (oficiálně a veřejně zdokumentované) rozhraní pro firewally a rozhraní pro antiviry určitě není součástí systému Windows XP a cosi jsem zaslechl, že snad něco je ve Vistě.

    Závěr: Antivirové a bezpečnostní firmy si mohou stěžovat jak chtějí, ale je to blbost na entou. Že si toho jsou antivirové a bezpečnostní vědomy dokazuje fakt, že žádná z firem se ani nepokusila si stěžovat na MS třeba u soudu, neřku-li že by soud třeba uznal.