Hlavní navigace

Tonda bloguje

  • Proč se "krade" hudba přes internet???

    Je to i v celku prosté. Porovnejte si, co máte k dostání u obchodníka na rohu a co se dá stáhnout z internetu, rozdíl je bohužel propastný. V menším městě například kapelu jako The Who vůbec neseženete. (Mám vyzkoušené) No, a co je smutné, i internetové obchody na tom nejsou o moc lépe.
    24. 4. 2008 6:08 (aktualizováno)
  • MS a dohoda s distributory, jednou k tomu muselo dojít

    Myslím, že dohoda Microsoftu s Novelem, nebo případná dohoda s RedHatem byla jen otázkou času. Taktéž se domnívám, že je to událost spíše pozitivní, i když, sama o sobě může přinést negativní aspekty. Ale k věci. Tak za prvé, GNU/Linux Microsoft chápe jako skutečného konkurenta, což je pozitivní
    24. 2. 2007 11:24 (aktualizováno)
  • Nejsem proti Windows

    Opravdu, nemám nic proti Windows V minulém zápisku jsem pouze vyjádřoval nespokojenost s jedním konkrétním programem, né s celou platformou. Kupodivu, i já je občas používám, a to hlavně kvuli MS Visual Studiu. A ještě jedna poznámka, jak Windows tak i Visual studio mám legálně.
    14. 2. 2007 23:40 (aktualizováno)
  • Zkušenosti s Originálním ICQ klientem

    Tak jsem si jako řada dalších lidí pořídil icq, respektive číslo ICQ a s tím i originálního ICQ klienta. Jak jsem byl spokojen, popíšu dále. Tak za prvé, program funguje pouze pod Windows (no, může snad běžet i pod Linuxem, ale po zkušenostech jsem od toho upustil)…
    9. 2. 2007 13:12
  • Já a Debián

    Musím přiznat, že mám rád distribuci Debian, pár let jí spokojeně provozuji bez nejmenších problémů a občas mě potěší, že ho používá i někdo další, třeba nějaký státní úřad, ale aby mu někdo dělal ostudu jako jedno ministerstvo, to je fakt moc… http://www.mpsv.cz/tmp/hmotna_nouze/
    24. 1. 2007 8:43 (aktualizováno)
  • Cože? Počítač? Nevedeme počítače, běžte jinam!

    Takto mě odbyli v jednom obchodě na dotaz, jak propojit televizní výstup počítače s televizí. Ba co hůř, bylo mi zděleno, že na to musím mít drahou grafickou kartu (osm tisíc a víc) a navíc „stohertzový“ televizor, jinak je to prý „hnusný“. Musím říct jediný, stačí karta za jeden tisíc a obyčejná televize s konektorem SCART a funguje to báječně.
    20. 1. 2007 11:54 (aktualizováno)
  • Tak DRM už nechce ani Bill Gates

    Což je docela sranda, když uvážíme, že právě na DRM od Microsoftu jsou postaveny dva nejnovější online obchody s hudbou u nás. Ale nedivme se, DRM tak, jak nyní funguje, nevyhovuje ani samotnému Microsoftu. Proč? Prostě a jednoduše proto, že jim boří jejich vizi multimediální domácnost budoucnosti. Paradoxně tak DRM neomezuje pouze koncové spotřebitele, ale i jeho tvůrce.
    19. 12. 2006 9:53 (aktualizováno)
  • Dopis ministrovi

    Aneb jak najdnou je každej chytrej. By mě teda zajímalo, čím ten první (od pana Ohnesorga) byl tak jenprolinuxácký, nebo natolik cool, aby si zasloužil tak ostré kritiky a někdy třeba i tupé následovníky. Popravdě, od spolku typu CZLUG lze očekávat, že Linux bude propagovat, stejně jako od Billa Gatese, že bude propagovat něco jiného (však víte co). Má to však cenu tisíckrát komentovat…
    14. 12. 2006 22:16 (aktualizováno)
  • OpenDRM

    Tak mě napadlo, proč nevytvořit nějakou sadu nástrojů, knihoven a podobých udělátek pro DRM pod nějakou otevřenou licencí, jenže… Jenže bych asi narazil. Tak za prvé, většina hackerů má odpor k jakémukoliv DRM (ano, fousatej strejda z ameriky je proti). Teda až ná pár vyjímek, např Debián je tak svobodný, že DRM zakazovat nikomu nebude. No a za druhé, prý by se open DRM dalo lépe obejít. (teda nevím, ochranu nových Windows už údajně prolomili, a to neměli ani zdrojáky)
    13. 12. 2006 21:40
  • Jak se krade mailing list

    Ano, je to možná divné, ale objevila se tu snaha ukrást mailing list linux@linux.cz „Dobry den, e-mailova adresa mailing <linux@linux.cz> jiz zanedlouho prestane fungovat, proto si ji prosim zmente na mailing <linux@praha.novotisk.cz. Dekuji Coufal“ Pokud vám dorazil takto koncipovaný mail, vězte, je to podvod, nic takového se prostě nekoná a konat nebude. Takovýto mail proto považujete za spam.
    2. 12. 2006 10:52 (aktualizováno)