Hlavní navigace

VolksBank, "internetové bankovnictví" a "služby"

11. 9. 2008 7:24 (aktualizováno) talpa

Než začnu o tématu výše uvedeném, pár detailů. Mám účet u Volksbank, ne kvůli tomu že bych ho chtěl, ale kvůli tomu že mám u nich hypotéku a tím i závazek posílat si tam peníze z výplaty.

Již při  braní hypotéky se mi nutnost mít u nich účet a platit tak za další službu, kterou nepotřebuji moc nezdála, nakonec sem ale na to přistoupil. Zařizování hypotéky bylo šílené desítky potvrzení prakticky na vše co znám, bezdlužnost vinkulace pojistky, vinkulace bytu atd. Chtějí i složenky s inkasem, už vůbec nemluvím o smlouvě na smlouvu atd. Některé věci neměly význam např. potvrzení o podání žádosti vinkulace na Registru nemovitostí (zvlášť když už jsem přinesl štempl že je budova vinkulována )

No nechme toho to jsem přežil. Popíši Vám další problémy..

Poslední dobou se mi podařilo2× přečerpat účet, jen abych upřesnil mám živnost a ještě jiný účet, tak žádná tragédie. Pokaždé se mi ale ozval jejich úředník s tím že jsem v mínusu ať jim to uhradím.

Vadí mi na tom 3 věci

  1. Někdo pravidelně sleduje stav mého účtu
  2. Otravuje mě v praci telefonáty
  3. Debet je způsoben jejich pomalými karetními operacemi, jednoduše řečeno chodí až po týdnu či déle

Další výhrady mám vůči jejich internetovému bankovnictví

Na první pohled hezká aplikace příjemná, ale ouha pokud jste někdy neviděli webové stránky napsané v javě podporující jen OS Windows máte možnost. Navíc to banka nikde neuvádí (alespoň jsem tuto informaci nikde nenašel), částečně jim to samozřejmě funguje, nicméně problémem jak tvrdí je firefox a že prý to jede jen pod IE, hlavně při práci s certifikátem kterým si ověřujete transakce. Prý je to kódováním jak mi řekla chytrá slečna na hotline. A já jen dodám, ne slečno není to kódováním, jen známou vlastností  kdy IE zaměňuje „/“  a  „\“,jak stupidní. Díky tomu Vám bude jejich úžasná aplikace bude křičet, že lokální cesta je neplatná (ve firefoxu).

Nevím jestli si dnes banka může dovolit takové trivialní chyby v internetovém bankovnictví, no jak vidíte tak asi může.

Ještě k trvalým příkazům, ty také můžete zadat, ale jen na termín až za 3,4 dny jak Vám nabídne aplikace… no šílené.

Proto musím konstatovat Volksbank nebrat. Mám i MBank a tam jsem spokojen..

PS:Toto jsem nenapsal abych si hrál na spisovatele, ale abych ostatní varoval,prosím proto o pochopení. Určitě najdete pravopisné či stylistické chyby, klidně je napište do komentářů, ale zbytečně mě nekamenujte :)

Sdílet