Hlavní navigace

Jak jsem si nechal dělat fota

30. 9. 2008 22:33 talpa

Dnešní blog nebude nijak plný informací, je spíš o lidech a pc . Dnes mi kolega volal, že potřebuje nutně vytisknout nějaká fota. Tak jsem nelenil a protože pracuji nedaleko areálu Budějovická vydal jsem se tam. Prošel jsem patro označené jako –1 a našel budlinku označenou jako Copy Centrum, poprosil jsem o tisk fotografií a dozvěděl jsem se od ochotné a usměvavé slečny že fotografie netiskne, poradila mi ale že vedle je Fotolab, tam že mi to udělají hned.

Nelenil jsem a chvátal tam, další ochotná slecna strčila flashku do záhadné mašiny  a pustila ji. K mému překvapení jsem si všiml že bootuje můj oblíbenec linux :) Naběhl i s inteligentním grafickým průvodcem s jehož pomocí mi slečna zjistila že tam (jak pravila ) žádné fotky nejsou. Došlo mi to. Problém byl že jsem měl fotky zabalené v zipu. Průvodce rozpoznal jen klasické obrázkové formáty.

Nu což, nelenil jsem a chvátal za slečnou z Copy Centra, ochotná slečna souhlasila, že mi fota rozbalí. Už před v kládání flashky do usb jsem si koutkem oka všiml avg varovných hlášek a běžící scanu, kterým zrovna  slečnu informoval že se její systém hemží parazity. Přemýšlel jsem jestli to slečna myslí vážně, či si ze mě dělá jen legraci. Vložila totiž flashku do usb a zeptala se: "Co mám dělat!"Napadla mě odpověď, že asi nejdřív odvirovat pc, ale spokl jsem tuhle jedovatou poznámku.

Pak jsem si ale řekl:„Na druhém pc je linux, vadit zavirovaná flashka nebude a až přijdu do práce hned flashku naformátuji“ Tak hned ochotně radím:„Double click na ten zip soubor, CTRL+A, CTRL+C,dvakrát na tu zelenou šipku a CTRL+V. Hned jsem viděl jak mi na flashce straší záhadný exe s názvem wtagatetetww.exe. A je to tady. Tak hned říkám slečně:“ Máte zavirované pc, raději ho celé přeinstalujte". „Ano opravdu? A jak se to stalo“: Dí to prosté dítě. Já na to:" No asi Vám ho někdo přinesl se zakázkou na tisk dokumentů." „Aha a co mám dělat?“, „Ideální přeinstalovat, jak říkám! A jiného antivira AVG není nic moc“. „Aha!“ Jinak nikomu už nic nekopírujte ani nepracujte s cizí flashkou, mě jste jí zavirovala…Aha! Chtěl jsem odejít a ozvalo se. „JEŠTĚ 20 KČ ZA PRÁCI NA PC“.

Zasmál jsem se dal jí na stůl 20 Kč za zavirovanou flashku neb jsem  neměl sílu to ani okomentovat.

Ve Fotolabu jsem si nechal vytisknout fotky za 40 Kč a odkráčel jsem do práce s myšlenkou, že Vás o touhle zábavnou historkou pobavím.

Takže pokud si chcete něco vytisknout rozhodně ne na Budějovické  v Copy Centru, či jak se ta záhadná firma jmenuje.

Sdílet