Hlavní navigace

Nový disk přináší nová distra

14. 2. 2007 3:40 (aktualizováno) square

Z vysloužilého PC jsem vydoloval pěkný 10GB Maxtor a po konečné záloze (nebo spíš úschově) dat jsem ho rozdělil jako obvykle na čtyři primární oddíly. První je vždycky swap, na třetí oddíl o velikosti 2GB jsem si dal 

Ještě bych rád ukázal správce balíčků Netpkg, který je opravdu snadný na použití, v seznamu mirorrů si můžete vybrat rovnou pražský Silicon Hill ČVUT. Pro vyzkoušení mého obvyklého vývoje Apache-Mysql-PHP jsem si tyto balíčky hned nechal nainstalovat (opravdu aktuální verze) a později dám vědět, jak to půjde.

Správce balíčků Netpkg je snad ještě jednodušší než Synaptic v Ubuntu, ale zas nenabízí tisíce balíčků. Vlevo vykukují default ikonky Zenwalku v Xfce plus moje nově stažená Opera 9.1 místo FF

Dále se budu trochu věnovat testovaní LiveCD Slaxe, které je toho času už ve verzi 6.0.0pre6 s několika opravami. Oživím tak pár měsíců starý pokus o sestavení mini LiveCD se vším potřebným pro vývoj i běžnou práci. O tom budete také ještě informování. :)

Nakonec si musím postěžovat na hloupé vkládání obrázků, kteréžto neumí náhledy. Takhle nad ránem už nemám náladu hrabat se v interně vytvořených náhledech v galerii vložených obrázků a ještě se patlat s HTML obcházením tohoto úžasného multifunkčního naskriptovaného web-editoru. Upravím možná později dnes.

Sdílet