Hlavní navigace

Názor ke článku Pepa Vojtek: Podvodník nebo oběť? od Franta - [52] ad 2. to znamená že nejsi ochotný...

  • 17. 5. 2012 10:24

    Franta (neregistrovaný)

    [52] ad 2. to znamená že nejsi ochotný si od daného člověka něco koupit z vlastního subjektivního důvodu. Jasně, na to máš plné právo a mám pro tebe řešení - hlasuj peněženkou a nekupuj to. Řekni o tom všem lidem, které znáš, abys jich co nejvíce ovlivnil a srazil mu příjmy. Ale NENUŤ všechny, kdo podnikají v daném odvětví, aby se chovali JEN tak, jak ti vyhovuje.

    [52] ad 3. - ano, ten poplatek je dnes pokřivený, už jsem to psal. A ano, celý hudební a filmový průmysl má problémy vyslyšet přání skupiny (otázka jak velké) zákazníků ve vazbě na technologické a společenské změny. To, co je donutí udělat změnu je NEKUPOVAT jejich díla a NESNAŽIT se to "očurat". Protože když se hodně "očurává", tak se celé odvětví namísto inovace svých modelů zabývá lobbingem na národní i mezinárodní půdě a snaží si peníze vyvzdorovat a masivní kopírování na hraně či za hranou zákonů jim dává spoustu argumentů. Takže se nemůžeme divit, že si nakonec vyberou peníze jinak s požehnáním státu.

    Pro mně je to jasný signál k tomu, abych si od nich nic nekupoval a prostě je škrtám ze seznamu mých zájmů. Takhle to vidím já, někdo jiný může být spokojený s tím, že nic nekoupí, nějak to "očurá" a ještě má dobrý pocit z toho že dál tu danou hudbu má k dispozici. To já nepovažuji za správné, je to , podle mně, celkem pokrytecké.