Hlavní navigace

Mirek Marek

  • Jet v akci - mezinárodní e-shop za 4 hodiny - 4. díl

    Máme tu opět pátek a posílám tedy do světa další, již čtvrtý díl, malé reality show, ve které vytvářím e-shop s podporou mezinárodního prostředí (více jazyků, více měn, více cen, …) s pomocí frameworku PHP Jet. Dnešním dílem se zcela završí první fáze a to vytváření produktového katalogu. Do necelé půl hodiny (když nepočítám úvod, titulky částí atd) se mi podařilo dostat dost zajímavých věcí a fakticky první část projektu.
    24. 3. 2023 8:08
  • Jet v akci - mezinárodní e-shop za 4 hodiny - 3. díl

    Čas letí jak jarní vítr, týden je pryč a já tedy posílám do světa další díl malé reality show o tvorbě e-shopu pro mezinárodní prostředí na frameworku PHP Jet. V předchozím díle jsem vám ukázal vývoj procházení kategorií produktového katalogu na straně e-shopu. V dnešním díle se společně vrátíme do administrace – cílem tohoto dílu bude vývoj správy produktů.
    16. 3. 2023 18:19 (aktualizováno)
  • Jet v akci - mezinárodní e-shop za 4 hodiny - 2. díl

    Vítává Vás u dalšího dílu malé reality show, ve které vytvářím z nuly e-shop pro mezinárodní prostředí s pomocí frameworku PHP Jet. V minulém díle jsem vytvořil administraci kategorií produktového katalogu uspořádaných do stromu. Pro dnešní díl jsem plánoval administraci produktů, ale uvědomil jsem si, že administraci jsem vám ukazoval už mnohokrát.
    10. 3. 2023 10:49
  • Jet v akci - mezinárodní e-shop za 4 hodiny

    Původně jsem chystal první článek o ORM v Jet, ale rozhodl jsem se pro změnu. Raději skočme rovnýma nohama z teorie rovnou do praxe. Co považuji za naprosto zásadní a určující faktor pro práci nás vývojářů? Spokojený zákazník / klient! To že člověk či firma – prostě klient, který projekt platí dostane za co nejkratší možný čas projekt v co nejvyšší kvalitě se super poměrem cena / výkon (výhodný pro obě strany) – to je to rozhodující…
    2. 3. 2023 21:29 (aktualizováno)
  • DI naposled a kuchání PHP Jet

    Dnes bych rád definitivně uzavřel ožehavé téma Dependency Injection a jeho použití v PHP Jet a zároveň je přesunul na další téma – na důkladné, nikoliv již povrchní a až moc konkrétní, rozebrání architektury frameworku PHP Jet. Tak pojďme na to :-) Dependency Injection = návrhový vzor! … a ne svatá kráva.
    24. 2. 2023 7:58
  • Dependency Injection ještě jednou :-)

    U předešlého článku se nám rozhořela pěkná diskuze :-) Rozhodl jsem se, že napíšu ještě jeden článek čistě na toto téma bez ohledu na PHP Jet. Tentokrát to bude pouze na téma návrh SW. Tak hurá do toho. DI je super! Jak jsem uváděl i v minulém článku, tak koncept DI je super věc a používám jí. Ale jako se vším, tak správný koncept se musí použít na správném místě.
    15. 2. 2023 21:22 (aktualizováno)
  • PHP Jet - Dependency Injection, továrny a tak dále

    Dnešní článek, u kterého Vás srdečně vítám, bude opět o SW architektuře a filozofii PHP Jet. Tentokrát se podíváme na zajímavé téma Dependency Injection, továrem a další zajímavé věci. Tak jdeme na to. Dependency Injection – tak takto ne! Nejprve je bohužel potřeba vyvrátit mýty, které šíří například vážený kolega David Grudl v Nette, ale nejen on a nejen v Nette.
    10. 2. 2023 9:38 (aktualizováno)
  • PHP Jet VS Symfony

    K minulému článku o formulářích ihned padl dotaz na porovnání s jinými frameworky. Proto jsem udělal další srovnávací video, ve kterém PHP Jet tentokrát porovnám s jedním z nestorů na poli PHP frameworků a to s frameworkem Symfony. Připomínám, že nedávno to byl framework Laravel a toto porovnání je pojato obdobně.
    5. 2. 2023 16:53
  • PHP Jet - Formuláře

    Úvod Vítám vás u dalšího článku :-) V dnešním příspěvku si ukážeme jak je v PHP Jet řešena práce s formuláři. Když tvoříme aplikace jako jsou různé administrace, informační systémy, ale i REST (či jiné) API (ano, Jet Form se používá i v REST API – ukážeme si) tak formuláře jsou vlastně středobodem aplikace.
    22. 1. 2023 14:24
  • PHP Jet prakticky - Easy Deployer (a pár novinek)

    Doufám, že jste si dobře užili svátky :-) a vítám vás u dalšího článku. Díky že jej opět čtete. Jak jsme minule slíbil, tak dnes si ukážeme PHP Jet již čistě prakticky a to na nástroji Easy Deployer, který jsem někde mezi dováděním se synem, povídáním si s rodinou a pojídání cukroví znovu „napsal“ v nejnovější verzi PHP Jet a připravil k uveřejnění (zatím jako beta verzi).
    6. 1. 2023 10:34