Hlavní navigace

Názor ke článku Reverzní SSH tunelování od tukan - WOW, OpenSSH že umí kromě toho "bezpečného" telnetu...

  • 30. 7. 2008 7:19

    tukan (neregistrovaný)

    WOW, OpenSSH že umí kromě toho "bezpečného" telnetu i port forwarding?? Tohle "vymyslet" muselo stát obrovskou invenci! Jeden by nevěřil, co všechno může bystrý člověk sám o sobě objevit, tedy pardon, "vymyslet". Jak vás vůbec napadlo, že by příkaz ssh mohl nějaké parametry mít? A koho by napadlo, že se funkce pro lokální/vzdálený forward dá použít na lokální a vzdálený forward... No nás, čtenáře a redakci root.cz, rozhodně ne. Tomu tedy říkám "vlastní řešení", bravo! Bravo!!

    Už jste psal vývojářům OpenSSH? Za tohle vám budou určitě hrozně vděční; podle mě o této možnosti také ještě neví. Na to jsou holt potřeba "zlatý český ručičky". Zkuste vymyslet i nějaký dobrý způsob, jak všechny ty nově "vymyšlené" parametry zdokumentovat. Něco jako... já nevím, na to bude asi potřeba někdo chytřejší, jako vy, například... něco jako... manuál? Manuálové stránky? Nevím, jen si hraji se slovy, brainstorming, víte co. Zkuste nad tím popřemýšlet! Představte si, že ssh má i nějaké další dosud neobjevené vlastnosti a funkce. Kdyby se tak našlo víc lidí jako jste vy, společně byste jistě dokázali "vymyslet" celou řadu nových "řešení" pro OpenSSH a silou svého génia mu i vetknout nový, originální, parametr pro každou z nich. Časem by tak ssh mohlo mít třeba i desítky parametrů!

    Podtrženo a sečteno, skvělá práce! Myslím, že mluvím za všechny, když říkám: "Děkuji." Vaše invence a originální přístup nám opravdu jdou příkladem. Kdyby všichni v open source byli jako vy, OpenSSH by již nyní mohlo mít dobré dva, tři parametry nad rámec obligátního "telnetu" zabezpečeného prostřednictvím substituční šifry.

    Ještě jednou díky,
    Tukan