Hlavní navigace

Duben - měsíc testování

24. 1. 2012 11:46 (aktualizováno) Pavel Císař

Tak máme za sebou poněkud hektické první čtvrtletí. Vydali jsme Firebird 1.5.4, 2.0.1 a Preview 2.1, dodatek k The Firebird Book, vyrobil jsem nová Developer a Deployment CD a odvedl daně za loňský rok. Ale místo zaslouženého odpočinku jsem se rozhodl bojovat s jarní únavou další prací.

Díky spoustě naléhavějších věcí se nám v trackeru za poslední měsíce nahromadily vyřešené problémy které je nutné ověřit a uzavřít, a kde je to jen trochu možné, vytvořit pro ně testy. Rovněž je zapotřebí vytvořit funkcionální testy pro nové vlastnosti verzí 2.0 a 2.1 (a že jich není málo), a pokud možno i doplnit nějaké nové testy základní funkcionality. A protože nikdy nic nejde tak snadno jak by si člověk přál, bude to zajisté obnášet i nějaké ty úpravy v editoru testů a zřejmě i v samotném testovacím enginu. Podtrženo a sečteno, práce tak nejméně na měsíc. A protože se na obzoru nerýsuje žádná jiná větší práce (kromě průběžné technické podpory), rozhodl jsem se vyhlásit duben za měsíc testování. Šéf můj záměr posvětil, takže dá-li Murphy a neroztrhne se pytel s žádostmi o naléhavou technickou podporu, strávím celý měsíc ve společnosti testů, trackeru, Pythonu a Firebirdu. Co by si člověk mohl víc přát?

Mimochodem, pokud by se někomu z vás zachtělo přispět s vlastní troškou do mlýna, uvítám jakékoliv návrhy testů (implementaci si už udělám sám) pro nové vlastnosti Firebirdu 2.0 a 2.1.

Sdílet

  • 2. 4. 2007 21:56

    joka (neregistrovaný)

    nuž, nezávidím ti to, už len preto, že sa podielam (našťastie už nie ako tester) na testovaní nemenovaného IS pre nemenovanú najväčšiu SK banku. Avšak pre FB si dobre neviem predstaviť ako robiť testy, kedže vlastne musíš simulovať nejaký frontend a podobne... ufff ... takže želám veľa šťastia a málo (alebo radšej veľa?) objavených chýb