Hlavní navigace

Názor ke článku Chromebook jako primární (a jediný) laptop? od Spider - > Na praci bych nic jinyho nez mac...

  • 19. 10. 2018 11:54

    Spider (neregistrovaný)

    > Na praci bych nic jinyho nez mac nechtel.

    Jde to trochu rozepsat? Momentalne mam pujceneho pracovniho maca a oproti memu pracovnimu Linuxu to je teda peklo. Dokonce i oproti Widlim je to peklo.

    DISCLAIMER: Nechci flamewar, zajimaji me racionalni argumenty dlouhodobych uzivatelu Macbooku a macOS.

    Moje pripominky:
    Konfigurovatelnost nekde kolem W10, na Linux to nema.

    Vyber aplikaci - zaplat nebo f*-off - nevim, jestli to je u Apple standard, ale na Widlich mame vetsinu OSS/Freeware, Linux netreba zminovat.
    - Namatkou, textovy editor - po dlouhem badani a zkouseni jsem nasel TextWrangler, ktery neni uplne spatny, ale pro kodovani jsem nakonec skoncil u VS Code (!), ktere je pohodlim nekde jinde.
    - Safari jako prohlizec je na zbliti, nakonec mam Firefox ESR, ktery funguje takj nejak OK.
    - Spousta OSS veci pro mac je delana stylem - jde to zkompilovat, ale funcionalita mizerna, prijde mi, ze to na macu nikdo netestuje, zatimco na Linuxu a Widlich ano
    - Terminal - OMG to nemyslej vazne. Bohuzel to potrebuji na spousteni Java appek, no nakonec mi asi pobezi CentOS 7 ve Fusion a bude to delat, protoze tohle je peklo. Neco jako Konsole/Bash mi fakt chybi
    - Spousta aplikaci nebyla, neni a nebude jako dmg, takze brew. Jo, brew neni spatna vec, ale proste nemuzu klientovi rict, tohle ti pujde, az si pres terminal nainstalujes brew a potrebnou applikaci, napr. GraphViz. Takze to asi vyresim pre vagrant malickym Linuxem, co bude delat tezkou praci.
    - Chybi mi neco ve stylu Total commander/Midninght commander. Neco jsem nasel, ale je to placene, a ja NECHCI investovat do vybaveni, co mi poskytl klient.
    Jak rikam, mozna jen nechapu obchodni mentalitu jablecne komunity. A neni to o tom, ze bych na to nemel, ale proste z principu nechci insvetovat do neceho, co pozdeji odevzdam.

    Jablecna klavesnice je silena, ale uznavam, ze to je o zvyku. Na druhou stranu PC-standard je PC-standard. U anglicke klavesnice pouzivam ABC rozlozeni, internacionalni jsem vzdal, snaha najit akcentovane znaky znatelne zpomalovala muj rezim.

    Predem diky za racionalni diskuzi.

    PS: Kterej DEB!L nastavil tu captchu od Google?? Musel jsem asi 1000x neco oznacit, abych se dostal dal! Morovou ranu na tebe a tvou rodinu :-[