Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Potřebují programátoři VŠ?.

  • 5. 10. 2015 18:21

    Fyzik (neregistrovaný)

    Sice jsemm necetl vse,ale abych rekl pravdu, tak realita je nekde uprostred. Za svych 10 let praxe v IT jsem poznal uzasny systemaky ze stredni a taky neuveritelny blalboly z ust vs. Na rede technickych skol dostanete znalosti z matematiky, hlavne tedy linearni algebry, diskretky atd. Jedna se o oblast, ktera se vyuziva v rade oboru. Aplikovat tyto znalosti potom v IT neni az takovy problem. Daleko vetsi naroky jsou spise v objektovem navrhu a vyuziti dostupnych zdroju a pozadavku, ktere se tykaji vicevlaknoveho programovani atd. V zasade se da vzdy nejaky ne uplne efektivni algoritmus vymenit za lepsi,pokud tedy cely kod uz neni v prdeli. Sestavit jednoduche jadro OS take neni zadna pecka,bezne to chce jen trochu asemhleru a par zakladnich datovych struktur a anunk o tom co to ma delat.
    Vemte si, ze von Neumann take nebyl programator,ale stoji u zrodu teto vedy.
    Clovek, ktery ma sebe vic titulu nemusi byt dobry uz jen kvuli tomu, ze to treba nedela s laskou. Casto jde jen o splneni vs pozadavku. mysleni a inteligenci vam to neda.
    Tohle se da zobecnit. Je mnoho dobrych a spatnych inzenyru, stredoskolaku, kteri maji spickove znalosti. Eletrika nebo IT je timto dobrym prikladem. Historicky i vyznamni fyzici nebyli zadni matematici, ale prisli s necim o cem se dnes ucime.
    Laska ke vzdelani, mozek dychtici po znalostech a fantazie je vice nez diplom. I Enstain rika ve svem citatu, ze fantazie je vic nez znalosti.
    Sam mam 2 technicke vs a doktorat, ale ve svetle zkusenosti s tim musim souhlasit.
    Pokud vas to bavi, delejte to jak nejlip umite a uspech si vas najde. Vs je dobry start, zjednodusuje vse, ale to jak dobry muzete byt je jen na vas. Ne kazdy ma rodice, kteri jej ve studiu podporuji nebo moznosti, ktee by mu studium umoznily. To ale neznamena, ze usilim se nemuze dostat na vrchol. It je obor, ktery to umoznuje.