Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Potřebujeme vynikající programátory?.

  • 4. 5. 2014 21:56

    Mono (neregistrovaný)

    68. Nic není jen cerne, nebo bile. Jasne, ze je mozne funkce rozdělit, jeden je analytik a druhy koder nebo programator. Jak však pise Zboj, analytik a zaroven programator je rychlejsi. Muze byt i v celkovem souctu lacinejsi. Zalezi, jak dobrého kodera ma k ruce.

    Vždy zalezi na typu ulohy, typu spolecnosti, preferencích a schopnostech jednotlivých clenu tymu. Cene jednotlivých reseni, dostupnem casu.

    Pokud je casu malo, tak se bud hned pocitalo, ze bude vyvoj drazsi a je mozne zaplatit drazsi, lidi nebo se projekt vymkl kontrole, hrozi penale a pak se muze vyplatit zaplatit nekoho dražšího, aby se predeslo ještě vetsi skode.

    Sice je era specializace, ale mne se osvědčilo byt super specialistou v jednom oboru (typu leva zadni noha brouka) a k tomu mit slusny prehled o několika dalších oborech a to i velmi vzdalenych.

    Ad. sitar-programator. A potřebuje znat pro resenou ulohu programovani FPGA? Myslim, ze tu nikdo netvrdil, ze existuje nejaky univerzalni programatorsky guru, který z fleku naprogramuje cokoliv. Avsak dobry programator je většinou schopny se to naucit. Druha otázka je, zda je to nutne a zda je to efektivni pro danou ulohu. Vetsinou nikdy není jedina moznost, obvykle je vice variant a je dobře, ale ne nezbytne nutne, zvolit tu, která se zda efektivni/nej­levnejsi.