Hlavní navigace

Názor ke článku Jaký jazyk jako první? od Eda Beda - [80] Co píšeš o OOP v souvislosti s...

  • 20. 2. 2014 19:23

    Eda Beda (neregistrovaný)

    [80] Co píšeš o OOP v souvislosti s Pascalem je důvod, proč bych Pascal na výuku nebral. Pascal byl oblíben asi hlavně proto, že Boarland pro něj vytvořil RAD. Ale GUI návrháře má dnes kdejaké IDE. Krom toho to nepovažuji za to nejdůležitější. Algoritmizace se dá vyučovat i na moderních jazycích. Nevidím v tom problém. C, Java i to C++ nejni tak těžké, když se to uchopí za správný konec.

    Proč se zabývat zastaralou Z80? Myslím, že je snažší na pochopení, pro ty, kdo chtějí vědět jak to funguje a zároveň se nebudou živit programováním v ASM. Konec konců, tu odkazovanou publikaci jsem ani nemyslel pro úplné začátečníky.

    Před nedávnem jsem si udělal kurz (teď asi zboj obrátí oči v sloup :-)) programování mikrokontrolérů pomocí C. Samozřejmě, že takové kurzy lze brát jen jako nakopnutí. Ale vůbec mi to nepřišlo těžké. A to už nejsem nejmladší (30 mám za sebou). Chvílema jsem sice nestíhal psát (bohužel nevládnu všemi deseti) jak to do nás hustili. Ale bylo to hutný, zajímavý, žádný zbytečný plkání okolo. Do té doby jsem byl jen samouk (Java, Python).