Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Pekné varovanie predajcu PC....

  • 1. 1. 2009 15:52

    M jako Molitan (neregistrovaný)

    [12] Diky za reakci.

    1) Kdyz instaluju nebo spoustim Ubuntu s pripojenym monitorem, tak na displayi notebooku vidim nejaky nahodny pruhy a na externim monitoru vidim nejaky nesmyslny rozliseni typu 538x413 (nevim presne, ale v Gnome se do menu nevejde ani menu na vypnuti pocitace).

    2) diky ten odkaz, vypada to ze to je presne ono.

    [13]

    | Je videt, ze rozhodne nepouzivate nejnovejsi verzi Ubuntu,
    | jelikoz novy Network manager ma moznost vytvareni profilu,
    | takze si pamatuje pevnou IP adresu.

    Pouzivam 8.10 a mam vsechny updaty. Vic profilu je fajn, ale v tom neni problem. Network manager si to proste nezapamatuje. Prenastavim ten jeden uz existujici profil a po restartu tam pak znovu mam vychozi nastaveni.

    U nvidia-admin se deje neco podobnyho - reknu mu, at ulozi konfiguraci X11, ale on proste spadne. Evidentne by se mel zeptat na heslo roota, protoze prece bude prepisovat konfiguracni soubor, ale neudela to a system mu to pak predpokladam nedovoli a program skonci.

    | zajimalo by me, proc kompilovat vlastni ovladace,
    | kdyz na ubuntu 8.10 sem se nesetkal s tim, ze
    | bych si musel kompilovat vlastni ovladace, to sem
    | naposledy delal u 7.10 u ovladacu na grafickou kartu.

    Opensource driver zamrza, driver od vyrobce existuje, ale neni distribuovanej jako balicek pro Ubuntu.

    --

    Mno, mam ted na svym pocitaci Ubuntu a Visty. Visty mi nahodne padaji (jedou za dva dny BSOD, predtim byly rok stabilni), ale tyhle chyby v Ubuntu jsou horsi level chyb (vazne: Unix-like operacni system, kde nedokazali naprogramovat dialog na nastaveni SITE? WTF?).

    No na druhou stranu, tyhle problemy je taky mozne interpretovat tak, ze je jeste co zlepsovat a stavajici mala penetrace Linuxu neni zapricinena tim, ze je to cele "mission impossible", ale mozna s tim jde jeste neco udelat.