Hlavní navigace

Názor ke článku Přecházíme z ICQ na Jabber, motivace od Xificurk - [6] ad 3) výpadky serverů - viz [12] ad 4)...

  • 5. 4. 2007 18:29

    Xificurk (neregistrovaný)

    [6]
    ad 3) výpadky serverů - viz [12]
    ad 4) Při nejmenším např. zprávy, které obsahují link :-) A rozhodně o tom nedá odesilateli vědět...
    ad 5) Zbytečné to není... je to možnost! Máš snad možnost si z ICQ klienta povídat s lidmi z jabberu? A ano, může se zdát, že je zbytečné přecházet na jabber, pokud tam nikoho neznáš, ale pravdivé to je jen pokud si skutečně myslíš, že ICQ je hyper cool a megasuper a prostě lepší IM síť něž jabber. Pokud se ti zdá jabber alespon trochu lepší, přechod má smysl už jen kvůli narušení "síťového efektu" - aneb, někdo musí přejít na druhou stranu jako první ;-)
    ad 8) ano, viz [12]

    [14]
    Takhle to praktikuju s ICQt už nějaký čas - zapínám ho opravdu jen když potřebuju něco od lidí, kteří jsou jen na ICQ hned teď... Prostě jsem došel k názoru, že když oni mě nutí pro IM komunikaci s nima používat ICQ, tak já je budu nutit používat jabber, protože mi to tak prostě vyhovuje.

    [20]
    ad spam - nevím jak na tom je ICQ, ale jabber má na tohle různé metody filtrování např. ignore list apod. ;-)
    ad viry na Linuxu - to je ale přesně ukázko toho, že heterogenita systémů, pokud si navzájem budou rozumět je skvělá věc - kdyby byly kompatibilní formáty (jabber má standardizovaný protokol) a žádný systém by nebyl dominantní (v případě jabberu různorodost klientů), bude velký problém najít bug/napsat vir, který by měl opravdu masový dopad.

    [22]
    Jo takhle nějak by ten článeček měl vypadat :-)

    [24]
    Hm, po tom, co jsem četl pár článků o tom, jak se Skype chová - čtení BIOSu motherboardu (informace, kterou ten program z žádného objektivního důvodu nepotřebuje) a vůbec chování Skypu (vytváření supernodů z jednotlivých klientů), které jsem zažil na vlastní kůži... po tomhle všem a z mnoha dalších důvodů, si ho už v životě na počítač nenainstaluju... a snažím se koukat do budoucna na další vývoj jingle a masouvou implementaci, propojení se SIP a mnoho dalšího, co se samo nabízí...