Hlavní navigace

Názor ke článku Bezpečné programování v C++ III od D.A.Tiger - [6] add python) Teď už ano. Když dojde k...

  • 19. 4. 2009 10:42

    D.A.Tiger (neregistrovaný)

    [6]
    add python) Teď už ano. Když dojde k chybě při vykonávání skriptu, tak to beru. Já měl spíš na mysli chybu, k níž by došlo trochu níže (bez ohledu na implementační jazyk) :)

    add funkce) Hmm.... dost pochybuji o efektivitě takovýchto principů. Na úrovni daného jazyka snad, ale když to vezmete z globálního hlediska, tak by se asi ukázalo, že je daný program stejně silně provázaný se svým okolím, což může potencionálně (za jistých okolností) zase vést k problémům, včetně (alespoň v principu) porušení diskutované integrity.

    Vezměte si, že samotný program (řekl bych, že jakýkoliv spustitelný kód) se dá z hlediska operačního systému považovat za určitou abstrakci, ne-li rovnou za funkci. No a jak ta je provázaná (používá knihovny, které mohou být dále provázány se zbytkem systému, může číst a zapisovat do souborů, nebo systémových proměnných, atp...). Tomu se dle mého názoru dá jen těžko zabránit...

    [7]
    Ano máte do jisté míry pravdu. Já ale spíš upozorňuji na jednostrannost těch pouček, které neberou v potaz to, že daný program neběží z ničeho a ve vzduchoprázdnu.... :)