Hlavní navigace

Názor ke článku Bezpečné programování v C++ III od D.A.Tiger - [24] To totiž nedělá knihovna, ale překladač. Na této...

  • 21. 4. 2009 1:11

    D.A.Tiger (neregistrovaný)

    [24]
    To totiž nedělá knihovna, ale překladač. Na této úrovni je to už trochu něco mezi nebem a zemí ( :D ). Všimněte si, že tyto seznamy typů (typelist) jsou schopny (a to je hlavní důvod proč byli v Loki vytvořeny) vygenerovat v době překladu celou a kompletní hierarchii tříd. Tyhle seznamy manipulují přímo s jednotlivými datovými typy (ne s jejich hodnotami). Toho využívá kupříkladu abstraktní továrna na objekty (tamtéž).

    Domnívám se, že pokud bych postavil operace s konkrétními hodnotami položek seznamu jako typy, pak by to šlo. Upřímně, ten nápad nepochází z mí hlavy, ale od Alexandrescua, a s takovými věcmi jako je funkce eval, bych se asi už nepopral, ale principiálně by to podle mého názoru fungovat mohlo. (Je už otázkou zda by to k něčemu bylo užitečné...)

    Nechci nikam výše :-) . Když už, tak jsem si oblíbil TCL (a to pouze na jednoúčelové skripty - asi tak jak jiní využívají BASH), a díky panu Tišnovskému, začínám pomalu koketovat s jazykem LUA, ale zase v kontextu programů psaných v C++ (tedy žádné bindingi a pod.). C++ je pro mě prostě "ten pravý" :-D