Hlavní navigace

Názor ke článku Knižní pirátství - nebezpečí pro literaturu nebo její šance? od Pavel Císař - [8] To je pořád dokola ta samá písnička....

  • 2. 3. 2012 13:43

    Pavel Císař (neregistrovaný)

    [8] To je pořád dokola ta samá písnička. Lidé stahují, protože je to legální (a dle rozhodnutí nejvyššího soudu ČR i z nelegálních zdrojů) a stahují zadarmo protože za download prakticky nikdo peníze od nich očividně vybírat nechce (tedy až na cca 4000 titulů co jsou na trhu ke koupi a plošného desátku z médií, pamětí, tiskáren, kopírek a každého třetího nadechnutí vybíraného Dilia, OSA aspol.). A to se tu bavíme jen o "nelegálních" zdrojích, spousta eKnih je na internetu nabízena zadarmo i zcela legálně.

    Pořád se tu oháníte nějakým morálním imperativem ve jménu _všech_ autorů bez ohledu na to, že samotní autoři _jako celek_ váš pohled nesdílejí. Sám jsem autor a autorská díla mě živí už 25 let. I knihu jsem vydal (u ComputerPressu). A otevřeně říkám, že váš přístup mi přijde mimo mísu, a jestli se jako _autor_ něčeho děsím, tak jsou to obhájci _mých_ autorských práv jako vy.