Hlavní navigace

Brain Dump - Témata označená nálepkou Linux

  • Linuxi, u Tutatise, funguj!

    Možná je to tím, že jsem lama. Možná je to tím, že jsem drsnej chlapík, který prostě přitahuje problémy. Nebo je naopak rád řeším, tak si je nevědomky uměle vytvářím. Ať už je za tím cokoliv, začíná mě to pěkně … Penetration První distribuce byla Gentoo. Instaloval jsem ji týden. Pravda, nebylo to možná pro začátek nejlepší, ale chtěl jsem do toho proniknout. A trochu se to i povedlo (hlavně jsem poznal links a adom)…
    12. 8. 2011 11:22 (aktualizováno)
  • TaskWarrior - lightweight todo manager

    PS: Nejdříve jsem tento post chtěl pojmenovat pěkně česky – „TaskWarrior alias úkolníček“, ale znělo to jaksi divně… Stalo se vám už někdy, že jste celé dopoledne strávili nad tříděním úkolů, přiřazováním priorit, deadlinů, tagů a dalších vymožeností? Pokud jste byli se svým výsledkem spokojeni, tak vás tato aplikace zajímat nebude, ale mě vždycky přišlo, že kdybych ten čas věnoval samotnému řešení úkolů, nemusel jsem nejméně polovinu psát.
  • SpaceChem - programming realtime

    „Víš, lidé ve vesmíru umírají“, řekla má matka, když mi bylo deset. Tenkrát jsem jí poprvé řekl, že chci prozkoumávat vesmír. Od prvního výcvikového dne na planetě Sernimir II uběhlo několik let. S hrnkem kávy pozoruji pustou krajinu, kterou zdobí několik reaktorů. „Můžeme?“ ptá se dívka za mými zády, se kterou jsem byl přidělen na tuto misi.
    28. 7. 2011 20:17 (aktualizováno)
  • Globální proměnné prostředí

    Jak říká můj linuxový guru, vždycky mám něco speciálního. Tentokrát dělaly problém locales. Používám Debian, testovací větev. Příhlašuji se pomocí Qingy. Soubory jsem nastavil: /etc/locale.gen cs_CZ.UTF-8 UTF-8 en_US.UTF-8 UTF-8 es_ES.UTF-8 UTF-8 fr_FR.UTF-8 UTF-8 /etc/default/locale LANG="cs_CZ.UTF-8"
    31. 10. 2008 13:17 (aktualizováno)