Hlavní navigace

Typická mánička co pracuje s Linuxem - Témata označená nálepkou Ubuntu

  • Není dock... jako dock

    Dock je takový příjemný prográmek (dalo by se říci eye-candy), který vynalezli pro Apple. Místo windowsáckého seznamu oken máte dole krásnou nabídku s mnohými možnostmi (točící se ikony, blikající, zásuvky, applety aj.) Samozřejmě linuxáci to nenechali jen tak a okamžitě začali vynalézat klony. Protože jsem teď nedávno svoje Ubuntu přeinstalovával, tak jsem různé vyzkoušel.
    7. 1. 2009 22:16
  • Počítačové hry v Linuxu

    Když jsem přešel na Ubuntu z Windows, bral jsem jako jeden z přínosů fakt, že místo hraní nesčetných her (Locomotion, Trackmania…) se budu věnovat serióznějším věcem. Mnoho linuxových uživatelů totiž neskrývá v diskuzích či svých příspěvcích skutečnost, že právě tento typ operačních systémů není na hry prostě nejvhodnější. V mnoha ohledech je ale opak pravdou.
    10. 11. 2008 23:33
  • Sledování využití RAM

    Po nějaké době jsem se podíval na Systém > Volby > Sezení. Přecijen mě nějaký čas trápí v Ubuntu pomalé bootování (proto se mimochodem těším na Jaunty Jackalope jak malé dítě – tam se to má konečně vylepšit), takže jsem se koukl, že bych vyházel nějaké otravné služby, které zbytečně zpomalují start kompu.
    6. 11. 2008 23:35