Hlavní navigace

Názor ke článku Přechod na Linux v praxi od tom - Ted je posledni cas pro vsechny co chteji...

  • 18. 11. 2006 17:09

    tom (neregistrovaný)

    Ted je posledni cas pro vsechny co chteji hledat duvody proc linux ne:) Sam jsem se naucil zit i s Wokny ale co jsem uz nedokazal snaset, to bylo kdys nekolik minut po vytazeni cedecka nebo diskety zacali vyvadet. A dokud jsem nedal medium zpet, tak mne nenechali ani pokracovat v praci. Ted jsem vysunul cd pri prehravani mp3 na Mandrive a hroutit se nezacala.
    Tato chyba mne na Woknech opravdu silne vytacela, tomu rikam crackovat chudaka uzivatele.

    Na linux jsem prechazel prakticky asi 5let, prubezne jsem skousel na PIII 450 nejruznejsi od Win4Lin, BeOS,Corel,RH7,Fe­doru,Suse ale v te dobe byly dost problemy s ovladaci pro modem, nemluve o zvuku. Byl jsem spise fanda, ale hw jsem menit nechtel a take jsem byl nucen delat pod Win.. Hodne jsem si hral take s boot managery a o nich a emulatorech to dnes cele je. Bohuzel z duvodu nebezpeci Win a Lin na jednom disku je asi lepsi nejaky emulator ci virtual pc, za ktery se ale plati. V podstate to asi nuti platit diky Win jeste dalsi sw. Me je blizsi "dobrovolna skromnost" (proto se mi v Linuxu tak libi).. Nekdy skusim Xen

    Na internet jsem se dostal az s Mandrake 9.2 a bez modemu a problemu s jakymikoli ovladaci. Byl jsem ale sklaman vypustenymi ovladaci pro TNT2 Vantu u Mandriva2006, coz me vedlo k male exkurzi az do samotneho kernelu. Vzhledem k zamereni teto distribuce na bezproblemovou a privetivou instalaci si pri vypusteni ovladacu docela protireci:)
    Ale tento problem je spise ocenitelnym seznamenim s linuxarskym duchem pro ty co maji starsi pc, u nich je patrne ze si takto uz par let nejspise hraji. K uzivatelum s novymi VGA kartami by si tento vtipek asi neriskli. Bohuzel jde casto take o cas, hral jsem si s tim 14dni a to mi predtim 9.2 behala bez problemu. Mozna trochu k vzteku no, ale asi mne uklidnovalo ze nemam ani Wokna:)
    Take jsem se malem naucil s Debianem ale to chce opravdu dost casu, mozna nekdy..
    achjo mel bych zacit psat kratsi prispevky..