Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Už je to tu zase, ICQ nejede.

  • 13. 3. 2009 23:04

    Libor Šedivý (neregistrovaný)

    Já Skype uznávám jen na volání po netu, když nejde nic jiného. Je to prostě tak, že Skype mi funguje kdykoliv a kdekoliv. V reálu ale používám jednoho českého operátora, zrušili jsme linku a naprostá pohoda. Chatování na Skype to je jako ... no nebudu sprostý. Prostě ta aplikace je na telefonování a ne na chat, to je naprostej nesmysl. Docela nepoužitelné, už jsem to zkoušel a nic moc pánové a dámy.

    Osobně mám Gajim a naprostá spokojenost. Počet lidí s jabberem mi narůstá, ač jsem si myslel, že s tímto protokolem rychle vyběhnu a pohoda. Mě se prostě líbí ta variabilita jabberu, ale telefonovat se přes něj nedá, jako chatovat na skype. Pravda, na gtalku to jde, ale není to standard, takže zatím pro mě nepoužitelné (myslím jingle)...

    Přes velký odpor ale používám i icq transporty a většinou fungují, ale jakmile to zlobí, je to bída... Kdyby AOL věčně nedělal ty změny, ale ono se mu není co divit, když na tom vydělává. Do budoucna to hodlám řešit tak, že na svůj web dám kecálka z jabbim.cz a kdo mě s icq bude chtít kontaktovat, bude muset přes něj. No a pokud mu za to nestojím, nemá ten člověk pro mě cenu. A jak tu někdo psal: Alejuja :-D.