Hlavní navigace

Názor ke článku Podporuji monopol Microsoftu! od D.A.Tiger - Já osobně si taky myslím, že je nesmysl...

  • 8. 10. 2007 18:50

    D.A.Tiger (neregistrovaný)

    Já osobně si taky myslím, že je nesmysl někomu nařídit pro jakou platformu má tvořit svoje produkty a stejně těžko by se asi dalo někoho zvýhodnit proto, že ve svém produktu podporuje platforem více.

    Dokonce si myslím, že z hlediska volného trhu, a práva výrobce rozhodnout se (z jakýchkoliv důvodů) pro jakou skupinu uživatelů bude jeho software určen, by takováto nařízení, nebo zvýhodnění mohla být považována za diskriminující.

    Zas na druhou stranu, to že Windows považuji za zmetek, ještě neznamená, že všechny programy určené pro tento os. jsou takové.

    Rozhodně by se mi líbilo, kdyby pod Linux byl kompletně portován např. PC Translátor. Jenže to záleží na mnoha faktorech. Např. na tom zda se investice do portu daného
    produktu firmě vůbec vyplatí a na mnoha dalších, která je potřeba vzít v úvahu, tak aby nebyl nijak ohrožen chod firmy a ještě na tom byl i nějaký ten zisk.

    Nejsem žádný manažer, ale toto je myslím základní otázka, kterou si každá firma (pokud se touto problematikou vůbec hodlá zabývat) musí položit.

    Co potom komu nařizovat? Kdo bude řešit případné ztráty?