Hlavní navigace

Názor ke článku Podporuji monopol Microsoftu II od LO - [85] [86] Taco Vista umí symlinky, ale doporučil bych...

  • 27. 2. 2008 17:34

    LO (neregistrovaný)

    [85] [86] Taco
    Vista umí symlinky, ale doporučil bych vám je nepoužívat (bez ohledu na systém), pokud k tomu není dobrý důvod.
    Konzole Windows běží v UCS-2. Pro zpětnou kompatibilitu je možné jí používat i s 8-bit znakovými sadami. S UTF-8 nebylo počítáno (ježto Windows jedou UCS-2/UTF-16), ale omezenou podporu UTF-8 lze dosáhnout, pokud máte převodní tabulky mezi UFT-8 a UCS-2, a zároveň nastavíte na konzoli kódovou stránku 65001 (UTF-8).
    Z USB klíčenky standardně moc neuděláte, byť lze Windows "napatlat" na klíčenku. Stejně Windows instalujete z CD/DVD, takže mechaniku na počítači asi máte. Když nemáte, použijte externí USB CD/DVD mechaniku.
    Windows standardně z klíčenky nelze provozovat, ale "napatlat" se to dá. Otázkou je praktický přínos.
    "Bordel" po odinstalovaných aplikacích buď uklidí uninstall, nebo ho můžete smazat ručně. Na unixech vám "bordel" zůstává úplně stejně (konfiguráky, položky v nich, sdílené knihovny nainstalované kvůli dané aplikaci). Opět je otázkou, komu/čemu ten "bordel" vadí.
    Název home adresáře uživatele není shodný s názvem jeho účtu. To zjistíte velmi rychle, pokud máte lokálního uživatele Franta, a doménového uživatele Domain\Franta. Přejmenování účtu tedy nemění jméno adresáře. Lze ho změnit v Registry z účtu admina, ale běžně se to nedělá. Jinou možností je přejmenovat adresář na něco dočasného, zrušit profil uživatele, založit ho znovu (bude založen s novým jménem uživatele v názvu adresáře), a poté profil nahradit původním obsahem.
    Otázku ohledně minimalizace nechápu. Do titulku minimalizovat standardně nelze (proboha proč?), ale možná najdete rozšíření window manageru, nebo si ho můžete napsat :). A kde má minimalizace do titulku podle autora aplikace smysl (například Winamp), provést jí lze.
    Na soubory s atributem hidden uživatel nemá normálně hrabat. UAC lze vypnout.
    Nevím, jestli systém smaže soubor, který má nastaven flag read-only. Pokud to tak je, holt to tak autor zamýšlel.