Hlavní navigace

Názor ke článku Budujeme funkční infrastrukturu pro firmu od Jindřich Šaršon - Máte nějakou špatnou zkušenost? Četl jste někdy podmínky...

  • 25. 11. 2010 13:09

    Jindřich Šaršon (neregistrovaný)

    Máte nějakou špatnou zkušenost? Četl jste někdy podmínky služeb např. u hostingu v ČR? Rozhodně lepší nejsou. Obchodní podmínky mezi 2mi podnikatelskými subjekty snesou (skoro) vše, takže žádné naděje ohledně náhrady škody atd. bych si rozhodně nedělal. Stačí si např. vzpomenou na kauzu Banan hosting.

    Spíš než na podmínky dám na reference a dlouhodobou zkušenost. Na Amazon Web Services běží služby jako Twitter, ale i spousta dalších. Google služby pro firemní účely používám několik let - a mám rozhodně méně problémů, než když jsem používal dříve SquireMail na webhostingu.

    Prosím všichni, kteří jsou proti hostovaným a cloud službám nebo mají jiné pochybnosti - uveďte konkrétní příklady, kdy někomu ukradli data, kdy nějaká firma zkrachovala, protože ji Google nedostatečně zabezpečil maily, případně že Amazon Web Services měl půldenní výpadek. Pak to můžeme vydělit přibližným počtem uživatelů těchto služeb a vyjde nám pravděpodobnost, s jakou se něco podobného může stát. Myslím, že případů, kdy došlo k úniku dat zevnitř firmy (naštvaným zaměstnancem) bude určitě více.

    Myslím, že za rok - dva se podobným argumentům zasmějeme stejně, jako když před pár lety lidé brojili proti internet bankingu, eshopům a podobně. Co třeba telefony, to je svým způsobem taky hostovaná služba a odposlouchávatelná řádově jednodušeji.