Hlavní navigace

Jak jsem cestoval Vlakem

18. 12. 2006 15:21 talpa

Možná to sem až tolik nepatří, ale protože nežijeme ve vakuu a každý správný linuxák je chudý a jezdí vlakem :-) nedalo mi to abych si nepostěžoval.

Tak jsem dnes zase vyrazil, bláto nebláto do Prahy a velmi odvážně jsem si vybraj jako dopravní prostředek vlak. To jsem si dal.

Napřed jsem se nechal vyhodit na nádraží asi o hodinu dřív, nevím jak se to stalo, asi přetočený budík či co ale vlak jel o hodinu později.

Pak přišla lekce dvě. Jen šílenec může předpokládat, že budou České Dráhy v prosinci topit :-) Pln „hřejivého“ očekávání jsem se tulil ko ostatním spolucestujícím a vyhlížel průvodčího. Unuděný mátoha dorazil a jen se ironicky šklebil do davu klepajících se osob. Nicméně nezapomněl remcat nad odřenou Z kartou. I ptám se ho:„S tím topením by nešlo něco udělat?“, S výrazem vyliž mi …mi odpověděl:„Tak já to tedy zkusím zapnout nooo, nebo si můžete zkusit jiný vagoon !!“

No vzhledem k tomu, že obešel v klidu dál cestující a ani se nevrátil k rozvaděči elektra a tedy i tepla mi rychle došlo, že na nás kašle. Tak jsme se všichni dotřepali až do Prahy. Pak mi to došlo, korunka ke korunce za topení a máme tu nové pendolino:-) A když se přidá nějaký ten milion třeba i bude jezdit.


Kdo někdy nejel s Českými Dráhami neuvěří..

PS:
Jinak mi promiňte můj neotesaný sloh a pravopis, nejsem žádný spisovatel, ale tohle jsem prostě napsat musel.

Sdílet