Hlavní navigace

Názor ke článku Microsoft prodává Linux od D.A.Tiger - [28 - 29] LO Je to nuda, opravdu, číst...

  • 17. 2. 2008 8:13

    D.A.Tiger (neregistrovaný)

    [28 - 29] LO

    Je to nuda, opravdu, číst ty vaše kecy.

    Kdyby jste nekecal, na tohle vám museli udělat speciální školení, že? Protože si nedokážu vysvětlit, jak můžete žvanit něco o tom, že jde jen o můj dojem - jedná se o narůstající zájem o OpenSource - když to potvrzují i statistiky, kterými se tak rád oháníte (...ani to nemusíte říkat. Statistika je přesná věda o nepřesných číslech. Doufám, že to zdůrazníte, až se jimi zase budete ohánět při nějakém flamewaru). Nicméně vaše žvatlání je v tomto ohledu úplně irelevantní. To jsem, ale už taky říkal. K tomu fanatizmu jsem se vyjádřil už víše a víc není co bych k tomu dodal.

    Ano stačí mi přečíst si informace, které píšete a je mi jasné že odborník určitě nejste. Profesionál to ano - na vysírání, flamewary a propagandu, to jste přímo kanón.

    Ach ano, omlouvám se, špatně jsem přečetl jeden váš příspěvek. Opravdu jste nenapsal, že NTFS nefragmentuje. Ale zas na druhou stranu - nevím co vás na tom tak rozčiluje, vy nejste o moc lepší a moc vás to netrápí... ;)

    Nicméně asi nejsem jediný, kdo neumí číst. Přesuňte, s dovolením, svou ctěnou na naše povídání o algoritmech. Nikde jsem se s vámi (jestli si vaše odbornost ráčila všimnout) nepřel o tom JAKÝ algoritmus používá M$ pro vyhledávání v registrech, ale oponoval jsem, že obecně KAŽDÝ algoritmus, který ZPRACOVÁVÁ libovolný SOUBOR DAT, je co do výkonu - poměr (který nikdy nemůže být roven jedné) mezi režii (nároky na paměť, čas procesoru, a jiné nároky či zdroje) a efektivitou (doba za níž je algoritmus schopen požadovaným způsobem zpracovat zadaná data) velmi závislí hlavně na množství a typu zpracovávaných dat. Místo nějakého argumentu, který toto vyvrátí, jste akorát dokola papouškoval, že k vyhledávání v registrech se místo transakčního, používá binární vyhledávání. Což ale nijak nevyvrací to co tvrdím (ve shodě s odborníky - viz doporučená literatura).

    NTFS Fragmentuje, fajn, takže alespoň na něčem se zhodnem. Mňo, dokonce i MFT (i když Microsoft se fakt snažil, aby tomu zabránil ;) ). Dokonce ani to vaše slavné API pro defragmentaci není až takový zázrak jak se snažíte zde vnucovat. viz např.: http://www.digit-life.com/articles/ntfs/ (furt jste chtěl linky). Samozřejmě že, to ubírá na výkonu, už z principu.

    Mimochodem to i do Linuxu existuje defragmentátor, který svou práci zvládá velmi efektivně, není potřeba kvůli němu přerušovat práci a navíc umí defragmentovat všechny FS, které jádro zná (i bez té vaši - už trapné - priorizace). http://www.root.cz/clanky/defragmentace-disku-v-linuxu/.

    No to bychom měli odpověď jak na vaše "technicky kvalitní informace" tak i ohledně *nesmyslů* včetně [29].

    Jinak už na vás seru, poněvadž a protože: "nemá cenu fanatikovy mířit na hlavu - tu má neprůstřelnou". A jednu radu závěrem, měl by jste se vyhýbat všeho kolem OpenSource, protože : "kdo má v hlavě seno, neměl by přijít do styku s ničím co má jiskru!". ;)