Hlavní navigace

Názor ke článku Je PHP jazyk pro amatéry? od Vaizo - [101] To co píšete je hlopost, pokud chcete...

  • 8. 1. 2009 14:19

    Vaizo (neregistrovaný)

    [101] To co píšete je hlopost, pokud chcete začít programovat v PHP, tak základy zvládnete za chvíli, můžete sednout a začít psát kód. Ovšem dejme tomu u .NETu tomu tak není, můžete strávit týdny než se naučíte základní potřebné věci a funkce z frameworku (měsíce než pořádně). Když je však umíte podstatně to ulehčuje programování a samotný vývoj a řekl bych, že délka vývoje je jedno z nejdůležitějších kritérií během tvorby nějakého projektu. Nemyslím si, že IntelliSence má nějaký vliv na funkčnost kódu.

    Jinak je pravda, že dobrý programátor zvládne napsat dobrou aplikaci v čemokoli, ale za jakou dobu? Proč všichni nepoužívají třeba Assembler? Nezapomínejte na to, že vždycky je dražší práce vývojáře než ty mašiny na nichž to běží, proto pro komerční účely je podřeba vybírat takové nástroje, kde dostanete za málo peněz hodně muziky. Půjde-li o soukrmý web, tak už je jen na vás zvolit si priority, zda to bude čas, rychlost, stabilita či co?

    Chcete-li hodnotit v čem jsou napsány velké internetové projekty, tak musíte vzít v úvahu, kdy taky vznikly a jaké nástroje tehdy byly k dispozici.