Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Jak se bránit šmírování poskytovatelem ....

  • 19. 8. 2010 0:33

    Tommy (neregistrovaný)

    Vždycky mne fascinovalo přesvědčení různých excelových rádobymanažerů že striktní postup vůči "nepráci" v domnění že se tím zvýší výkon týmu. A to například z následujících důvodů:

    - Nikdo se nedokáže 100% soustředit celou pracovní dobu, naopak krátké přestávky (např. na přečtení soukromého e-mailu, přečtení článku, ...) jsou ku prospěchu věci.

    - Např. ve vývoji sw jsou hluchá místa (např. několikaminutový redeploy aplikace) kdy buď můžete čučet do nikam nebo si něco vyřídit (byť třeba vlastního).

    - Firmy na jednu stranu až úchylně hlídají co kdo na netu dělá a jestli náhodou nestrávil minutu na webu nebo soukromém e-mailu, na druhou stranu vám podstrkává tzv. "benefity" - mobil, notebook - a tak nějak počítá s tím že když bude potřeba budete k dispozici i mimo pracovní dobu. Takže ono je to něco za něco.

    - Firmy tak nějak automaticky předpokládají že se průběžně udržujete "v obraze" ohledně aktuálních trendů, takže je celkem absurdní když pak zaměstnance peskují za to že strávil 15 minut čtením článku na technickém webu.

    - Osobně jsem se přesvědčil že positivní motivace (např. odměna za rychlejší než plánované splnění úkolu) funguje daleko lépe než motivace negativní (jestli budeš brouzdat po netu tak uvidíš!). Ale to firmy resp. všelijací rádobymanažeři jaksi neumí. Konec konců zakázat něco je tak jednoduché a tak lehce jde ukázat že jste "něco" udělali.

    Každopádně ať je to jak chce, firma jednoznačně nemá žádné právo číst zaměstnanci jeho soukromou poštu na soukromé e-mailové adrese - to je jednoznačné a neoddiskutovatelné porušení zákona. Naopak u zpráv které chodí do firemní schránky (byť přidělené danému pracovníkovi) se IMHO jedná o korespondenci u které proti čtení např. nadřízeným nelze vůbec nic namítat.

    Každopádně mám to štěstí že u mého zaměstnavatele se nic takového neděje (lépe řečeno za tři roky kdy jsem u něj zaměstnán jsem o ničem takovém neslyšel). To neznamená že bychom tu za tu dobu neměli "vykuky" této benevolence zneužívající, ale v týmu který spolu dostatečně komunikuje se takový jedinec velice rychle projeví.