Hlavní navigace

Názor ke článku PHP Jet - Dependency Injection, továrny a tak dále od RS - Další problém který vnímám je ze autor si...

  • 12. 2. 2023 10:49

    RS

    Další problém který vnímám je ze autor si zjednodusil praci myslenkovou operaci ze zmeny se aplikuji na cely projekt:

    ```
    Na jednom z projektů potřebujete do vrstvy nahrání a ukládání instance entity přidat keš. Třeba Redis. A potřebujete to aplikovat na celý projekt.
    ```

    okud opravdu mame v projektu vzdy jen jeden pristup tak to funguje hezky ale co kdyz v pulce aplikace potrebuji naky pristup a v druhe jiny pristup? co kdyz pul aplikace potrebuje naky logger a druha pulka jiny? tam zacneme brutalne selhavat a jsme v rozporu s tim co autor pise:

    ```
    Pokud netvoříme marketingovou landing page s životností pár týdnů, tak je třeba stále myslet na budoucnost. Myslet pouze „na teď“ je jeden z velkých programátorských hříchů.
    ```

    Ja to nemyslim konfrontacne je pravda ze autorovo reseni ma sve vyhody a za cenu jistych omezeni je schopen dosahnout vetsi produktivity ale jakmile na tyto omezeni narazi tak bude muset delat spoustu ustupku a kod se stane necitelnym... (coz nemusi byt nutne problem ne kazdy programuje alzu / heureku / amazon) nicmene je treba na tyto problemy upozornit a prezentovat je jako problemy a ne jak vyhodu.