Hlavní navigace

Štěstí jak sviňa

4. 2. 2007 11:31 (aktualizováno) miklik

Jsem dnes ráno (2.2.2007) jel z Prahy do Krnova. A potkal mě zajímavá souhra nehod a náhod.Když jsem jel včera do Prahy jel jsem EC Praha na Hlavní nádraží.
Jak jsem si kupoval zpáteční lístek v Krnově, tak jsem ještě řešil s pokladní, že chcu jet do Prahy přímo přes Olomouc, ale spátky, že pojedu přes Ostravu, neb budu doma o hodinu dříve. Protože si s tím nevěděla rady, tak mi řekla, ať si po zpáteční c estě doplatím cestu přes Ostravu přímo ve vlaku.
Něco jsem v Praze vyřídil, přespal v hotelu Pnakrác. Ráno si vklidu vstanu, posnídam, připojím se na inet a zreplikuji si poštu do Lotusu. Koukám na hodinky, 8:30, vlak mi jede 9.26, ještě dost času. Než jsem se dostal z hotelu, tak už bylo devět. Říkám si:„Nejvyšší čas.“, z Pražského povstání na Hlavní to je chvilka, tak vpohodě.
9:10 Na nádraží jsem zašel k pokladně a ptal jsem se na možnost připlacení zpáteční cesty přes Ostravu. Taky si stím pokladní nevěděla rady a někam odběhla.
Tak se kouknu na hodinky
9:16 dost času. A v tu se to stalo. Vždyť to Pendolíno jede z Holešovic! Tak to nemám šanci stihnout.
9:17 Kupuju lístek v automatu, běžím na metro. Strčím nohu do zavírajících se dveří, říkám si:„Teoreticky by se to stihnout dalo“.
9:18 První stanice metra „MUZEUM“, já vůl. Naskočil jsem na opačný směr, vystupuji a nastupují hned naproti do soupravy jedoucí správným směrem.
9:19–9:24 Nervy v Metru.
9:24:45 Zastávka Holešovice. Vybíhám z metra, jakožto vidlák, Holešovického nádraží neznalí, se snažím zorientovat a utíkat na vlak. Koukám na ceduli.Pendolíno má 5 minut zpoždění, SUPER, V KLIDU.
Tak jsem si ještě vybral nějaké peníze z bankomatu, pač jsem nevěděl kolik budu doplácet za cestu zpět přes Ostravu.Došel jsem na vlak, nastoupil a odjel.
Za zpáteční cestu přes Ostravu jsem doplácel 96Kč. . .

Sdílet