Hlavní navigace

Názor ke článku Automat na výměnu kazet ve streameru od mivi - [18]: Ses trosku vedle. Pro velky kontinualni data...

  • 30. 6. 2011 21:04

    mivi (neregistrovaný)

    [18]: Ses trosku vedle. Pro velky kontinualni data jsou pasky pomerne idealni a jak uz tady nekdo rekl, pri vetsim mnozstvi dat se Ti naklady "obrati" a zacne to byt vyhodny. BTW: Jak budes resit dlouhodobou archivaci v jine lokalite? Budes prevazet server i s RAIDem? Nebo jen demontujes disky a pak je budes skladat v pripade problemu zpet do RAIDu? Nebo si budes platit dark fibre za obrovsky prachy, abys mel dobrou a spolehlivou konektivitu pro geograficky oddelenou lokalitu, kam budes zalohovat jednou za cas?

    Jinak obecne, pokud si nekdo svych dat ceni (= je na nich skutecne obchodne a pracovne zavisly), urcite nema problem investovat do LTO 4 nebo LTO 5 paskovych ulozist. Jedna LTO 4 paska (800 GB / 1.6 TB) pak vyjde na cca 800 bez dane, do paskove knihovny jich naperete treba 20 a neresite takovyhle stavebnice.

    Jinak vsechna cest autorove schopnosti vyporadat se s technikou. :o) Jen mi to na dnesni dobu pripada tak trochu jako za minulyho rezimu, kdy si kdekdo neco smrdlal na kolene, pac nebylo nic jinyho :o)