Hlavní navigace

Názor ke článku Kudy dál v kompilovaných jazycích? od Michal Kára - 1) C je v kontextu teto diskuse povazovan...

  • 6. 12. 2007 22:38

    Michal Kára (neregistrovaný)

    1) C je v kontextu teto diskuse povazovan za nizsi jazyk ;-) V assembleru se mi to datlit nechtelo. BTW, zkousel jsem v C misto indexovani pole pouzit ukazatel, nicmene s nulovym rozdilem :-)

    2) Bylo to JRE 1.5. Vzhledem k vysledku to nejspise JIT bude. Boot JVM je cca 100ms (pravda, byl uz v diskove cache; na druhou stranu jelikoz jde o jednorazovou zalezitost, myslim, ze neni az tak podstatny).

    3) Ted nevim, jestli to povazujete za dobry nebo spatny vykon ;-) Jak jsem psal, ten program je "sity pro procesor". Ja osobne to povazuji za velmi slusny vykon - kdyz si uvedomite, rozdil mezi tim jak primo programujete procesor v C a pres co musi ten vas program "protect" kdyz je psany v Jave. A to nemluvim o kontrole mezi poli, ktera se tady hodne uplatnuje. (A je mozne, ze by se to nejakyma optionama JVM dalo jeste zrychlit.)

    Navic nikdo netvrdil, ze programy v ASM nebo C nejsou rychlejsi, jen jsem ukazal, ze to neni o rad. Tedy kdyz nebudu mit program ktery opravdu silne vyuziva procesor (vypocty), tak IMHO neni duvod vyssi jazyky z vykonoveho duvdodu zavrhovat. A co tak mohu soudit z me praxe, vetsinou je limitem prenosova rychlost z disku (eventuelne obecne databaze) nez procesorovy vykon.