Hlavní navigace

Inkvizitor se představuje

24. 10. 2007 1:08 inkvizitor

Vážení přátelé,

Linux používám už poměrně dlouhou dobu, přibližně od dob RedHatu 4.x. Musím se přiznat, že začátky byly těžké a že jsem se spoustou věcí nebyl spokojen. Přesto mi tento systém vyhovoval natolik, abych jej byl schopen i ochoten používat jako hlavní systém svého desktopu.

Nemiluju jej ale opičí láskou, netrpím nedostatkem kritického myšlení. Byl bych rád, kdybych jej mohl používat výhradně. Byl bych rád, kdybych ho mohl doporučit když ne drtivé většině lidí, pak alespoň nadpoloviční většině. A protože tak tomu zatím není, budu zlý. Budu zlý, ale s dobrými úmysly.

Na svém blogu budu na Linux a jeho součásti a situaci kolem budu nadávat, budu kritizovat, budu vyčítat. Ne proto, abych dal „nepříteli“ zbraně do rukou, ale naopak proto, abych mu je z rukou pomohl vyrazit. Budu hledat chyby, klást otázky, sbírat informace a občas i možná hledat odpovědi. Čas ukáže, jestli to bude jenom myšlenkové cvičení, nebo zda nastřádaný materiál k něčemu bude.

Mám v plánu zaměřit se na linuxový desktop, ale nebudu se vyhýbat ani jiným tématům, které budou souviset s FOSS, programováním a výpočetní technikou obecně. Co ale můžu dopředu slíbit, je téměř úplná absence off topic témat. Ty na Rootu upřímně nesnáším.

Tolik pro tentokrát

Váš Inkvizitor

Sdílet