Hlavní navigace

Názor ke článku LinuxALT - zlý, zlý a ešte raz zlý! od Pihhan - Proboha, člověče, když jedu nějakých 100km od domova,...

  • 5. 11. 2008 1:44

    Pihhan (neregistrovaný)

    Proboha, člověče, když jedu nějakých 100km od domova, tak si snad předem zjistím i to, co za spoje vlastně jeden domů, přes co, a jestli to je vlak či autobus. Je normální trochu tápat v tom, kde vlastně je která zastávka, ale člověk by měl mít nachystaný jeden zamýšlený a jeden rezervní spoj pro případ, že něco nevyjde. Vřele doporučuju si najít na internetu jména zastávek a potom si vytisknout mapu s těma zastávkama, pokud nebudou přímo v mapě, nadělat si tam puntíky.

    Já teda nejsem moc vykecávací typ a spoléhám se raději na vlastní informace, ale takhle nepřipraven bych se neodvážil jet ani do Prahy (jsem kousek od Brna), natož do sousedního státu. Pokud by jste se ptal ještě na LinuxAltu po ukončení, určitě našli něco na internetu. Takhle máte veliké štěstí, že se s vámi MarSik zabýval a věnoval se vám. Hlavně si příště vytiskněte jízdní řád spoje, kterým máte v plánu jet, a pokud možno i přesné jméno zastávky. On místní vám poradí o dost líp, když použijete přesné jméno zastávky, a ne kam se chcete dostat.

    Jinak asi 200m od FITu, kde se akce konala, je vlaková zastávka Brno - Královo pole, odkud se dá jet vlakem pomocí IDS na hlavní nádraží, takže pokud odjíždíte potom vlakem, dá se použít i to. Výhoda je v tom, že tam sedí ženská za okýnkem, na rozdíl od tramvaje se máte koho zeptat. Přestupovat musíte stejně, tam jezdí rychlíky maximálně do Prahy, ale musíte potom pořešit jenom lístek a číslo nástupiště, nemusíte pobíhat mezi všelijakými zastávkami. Na příští rok si to trochu lépe zorganizujte :)