Hlavní navigace

Názor ke článku Distribúcií je milión - je to dobre, alebo zle? od Shadow - [31]: A to za fanatiky považujete ty, co...

  • 4. 3. 2009 21:45

    Shadow (neregistrovaný)

    [31]: A to za fanatiky považujete ty, co obhajují svobodu druhých pracovat ve svém volném čase na tom, na čem sami pracovat chtějí, nebo proti těm, co tak činí? Popřípadě zbrojíte proti těm, kteří jsou za současnou situaci rádi, protože si díky širokému výběru mohli vybrat distribuci, která jim vyhovuje?

    Jak už jsem tu říkal, žádná distribuce, která je aktivně vyvíjená a užívaná, není nesmyslná. Pro vás možná smysl nemá, ale uvědomte si, že vy nejste jediný člověk na této planetě...

    Jinak fajn, vám situace nevyhovuje, dobře. Nic vám nebrání, abyste podpořil třeba FreeBSD, který je vyvíjen centrálně, popřípadě přešel na jiný operační systém. Všichni se přece snažíme dosáhnout svého optima. Pro někoho je to modifikace Ubuntu s dvěma extra balíčky na instalačním médiu, pro někoho jsou to nablýskaná Windows Vista (zdravím LO).

    No a když jsme u toho Linuxu, někomu vyhovuje Gentoo, jinému Slackware, dalšímu SUSE, no a mně třeba Arch Linux (a Debian). Už jsem vám říkal, jak jsem rád, že se Linux nedal cestou centrálního vývoje?

    [32]: Překlad toho článku je moje dílo, takže pokud ho budete číst, a objevíte nějakou chybu či nepřesnost (v překladu), budu velice rád, když mne na to upozorníte, abych to mohl opravit/napravit.