Hlavní navigace

Názor ke článku Od Ubuntu k Debianu od Tinker - K tomu gnome - od dob co jsem...

  • 28. 4. 2010 20:01

    Tinker (neregistrovaný)

    K tomu gnome - od dob co jsem měl asi čtvrt roku doma IBM PC 300 (200MHz, 64MB RAM, 1GB+2GB disk [díky Debianu jel i 160GB, stačilo dát /boot zvlášť na menší oddíl], 1MB grafika Cirrus Logic) jsem začal používat Debian a po pár pokusech Fluxbox (dokonce ani LXDE tam nešlo spustit). Musim říct, že fluxbox jsem používal dokud mi neshořel motherboard, potom jsem si říkal že s novym PC přejdu zpátky na Gnome....nain­staloval jsem Debian, natahal Gnome a....@đ&đĐ], já to neumim ovládat! :D Vrátil jsem se k Fluxboxu a zůstal u něj. Všechno poruce, stačí jeden klik myši. Rychlostí a paměťovou náročností je to snad to nejlepší co jsem kdy používal :-o Za zkoušku to určitě stojí, jen prozradim že na wallaper se mi osvědčil ,,nitrogen'' (jen nevim jak zařídit aby se spouštěl při startu, dokud nedorazí nový PC kde se mi po tejdnu začal hádat disk s deskou, tak se na P3 450MHz nechci moc zabydlovat).

    jinak já začínal na Ubuntu 6.06 a od Ubuntu 9.04 používám Debian testing (9.04 jakžtakž fungovalo, ale 9.10 už se nedalo, přešel jsem na Debian ještě před oficiálním vydáním).

    btw - jak se povedlo rozběhat ten ovladač grafiky? Mě aby mi běhal Radeon 4200, tak jsem se musel naučit kompilovat jádro :D Ale pravda, krásných 1900FPS (s novym BIOSem skoro 2000FPS) v glxgears :) Zajímalo by mě jak je to s ovladačem na ATI Rage IIC - víc jak 20FPS v glxgears z toho nedostanu a seká se nejen rolování web. stránek, ale i přesouvání oken ve fluxboxu (občas i text na monitor vypisuje se spožděním).